Hvad koster en bondegård

Der findes et hav af mærkelige udtryk i det danske sprog og nogle af dem er – “det koster en bondegård” eller “det koster spidsen af en jetjager“.

Alt er naturligvis relativt, men prisen på en bondegård ligger i gennemsnit et sted mellem 2 millioner og 3 millioner for årstallene 2005 – 2013. Så det må siges at være en ganske fornuftig sum penge.

bondegard3

Så er det naturligvis også muligt at købe sig et lille hus på landet og kalde det for sin egen bondegård. Og der findes rigtig mange finde små gårde, om efterhånden bliver kaldt for husmandssteder eller nedlagte landbrug, da der enten er tale om små huse med lidt jord til eller deciderede bondegårde, hvor en storbonde oftest har haft fingre i den og har taget størstedelen af jorden fra. Så står man tilbage med en stor bondegård, hvor der ofte er både 2 og 3 staldbygninger til, men hvor jorden er rippet, så man kun har mellem 1 tønde land og et par hektarer tilbage. Disse bondegårde er der oftest ikke ret meget rift om, da bygningerne stadig skal vedligeholdes – selvom man ikke rigtig har mulighed for at holde dyr, når man ikke har jord til.
Heldigvis er der kommet nye regler på dette område og i dag er der regler for, hvor meget jord der mindst skal være til en gård efter, at man har solgt noget af jorden fra.