Hvad koster det at have hund?

Hvad er prisen for en hund og hvad koster det at holde hund?

Prisen for selve hunden kan svinge lige fra at være helt gratis og til at være rigtig mange penge. Fx kender jeg en, som lige har købt en Grand Noise hvalp til 15.000 kr. og andre gange kan man få en hund helt gratis.

Man bør dog ikke tænke så meget på hvad hunden koster i indkøb. Det er nemlig “den daglige drift” af hunden, som koster det meste.

Hvad koster det at fodre en hund

Alt efter størrelse på hunden, så skal man forvente at det koster mellem 75 og 150 kr. pr. kg. hund at fodre den pr. måned.
Det vil sige, at hvis man har en nøjsom hund, såsom en labrador på 30 kg. så skal man forvente, at det koster mellem 225 kr. og 450 kr. pr. måned at holde den med foder, hvis man køber noget ordentligt foder.
Men man ved nogle af de store hunderacer såsom Dobermann, Skt. Bernhard eller Grand Noise, så kan man med stor sandsynlighed forvente, at der skal sættes omkring 1000 kr. af til foder hver måned.

Man skal også være opmærksom på, at man med tiden kan komme ud i at skulle give sin hund forskellige former for tilskudsfoder, for at hunden trives optimalt. Det er meget forskelligt, hvad hunde har brug for, men en del hunde kan have gavn af at få lakseolie. Vi har lavet en separat guide om fodring af ældre hunde, hvor du kan læse mere om fx lakseolie.
Når hunden bliver ældre, så er det desuden vigtigt at sørge for, at den får alle behov dækket i forhold til knogle og led og mange vælger at give et tilskud af Glukosamin eller MSM. Læs mere om fodring af ældre hunder her.

Selvom man kan få billigt hundefoder, som kun koster det halve af det dyre foder, så bør man alligevel lave en beregning af, hvad man reelt set kommer til at betale til foder.
Der er nemlig meget stor forskel på indholdet i poserne og derfor er det ikke usædvanligt, at en hund skal have det dobbelte af et billigt foder, end den skal af en godt hundefoder af høj kvalitet.


Andre udgifter til hunden

Men i mange tilfælde går det jo hen og bliver det nye familiemedlem og derfor kan man ikke lade være med at købe en masse dejlige forkælelsesting til hunden og hvor meget eller hvor lidt man bruger i den retning, kommer jo også meget an på, hvem man er af person. Nogle mennesker skal både have dækkener og masser af tæpper og legetøj til deres hund, mens andre sagtens kan aktivere den med en gammel punkteret læderfodbold og pind fra brændestablen.

Hvad koster det at behandle lopper og tæger

En af de udgifter, som man dog altid skal forudse er forbruget til lopper, flåter og ormemiddel. For en hund i størrelsen labrador, kan man hurtigt komme til at bruge mellem 500 kr. og op til et par tusinde på loppe og flåmidler på en sæson. Prisen er meget afhængig af, hvilket område man bor i og hvordan man vælger at behandle det
Ormekur til hund
Ormemiddel er ofte kun noget, som hunden har brug for i sine unge år. Men så længe den har brug for det, så er det også en bekostelig affære. Førhen gav man bare sine dyr ormekur forebyggende, men dette har gjort at ormene er blevet resistente overfor mange midler til bekæmpelse af dem og man har derfor opfundet nye midler. Disse midler har man valgt, at man kun kan købe på recept. Derfor skal man ikke bare betale for et noget dyrere middel til hunden – man skal også betale for at få lavet en ormetest hos dyrlægen. Prisen på en test afhænger af dyrlægen – men typisk ligger det mellem 150 og 200 kr. Hvis hunden har orm, så skal man købe en ormekur oveni.
Når hunden bliver ældre, så bliver den dels bedre til selv at bekæmpe ormene, men de fleste hunde holder også op med at æde, alt hvad de møder på deres vej med tiden. Og dette gør naturligvis også, at ormepresset bliver lidt mere begrænset.

I dag er det meget moderne med abonnementer til alt og man kan også få flere forskellige slags til sin hund.
Man kan abonnere på alt lige fra hundeforkælelseskasser, som bliver sat på trappetrinnet hver måned og til sikkerhedsmæssige ting, såsom brandalarmer eller sikringer, så man kan se, at man har et dyr siddende derhjemme, hvis man selv skulle komme galt afsted

You may also like...