Hvad koster et pillefyr?

Prisen på et pillefyr afhænger i høj grad af størrelsen på dit hus og hvor godt eller hvor dårligt at dit hus er isoleret.

De billige små kompakte pillefyr kan man få til omkring 20.000 kr. og der kan opvarme huse på op til omkring 150 kvm.
Så disse små fine pillefyr kan dække behovet for de fleste husejere.

Hvad koster et Woody pillefyr

Et af de mest kendte kompakte pillefyr er et Woody pillefyr. Disse fyr er netop et af dem, som der som nævnt herover kan købes til omkring 20.000 kr. Desuden er det ofte muligt at modtage et tilskud til at installere et nyt fyr, da de nye fyr ofte sviner mindre end de gamle. Der er forskel på, hvor meget man kan opnå i tilskud og derfor bør man kigge sig godt omkring, inden man bestiller sit nye pillefyr.

Hvad koster et selvrensende pillefyr

Der er meget stor forskel i, hvad man lægger i betegnelsen selvrensende pillefyr. Nogle mener “blot” at det skal være et pillefyr, som har en høj effekt og derved brænder pillerne stort set væk. Dette giver en meget stor besparelse i arbejdet med pillefyret, da man kan vente ret længe med at skulle til at tømme askeskuffen, hvilket for de fleste er noget af det værste arbejde, som der er omkring at have pillefyr. Andre vil have, at fyret skal været selvkørende i meget lange perioder og går derfor også op i, at man ikke skal i gang med at rense røgrør alt for tit.
Woody pillefyret, som er nævnt herover, er meget komprimerende i sin forbrænding og har en god stor askeskuffe, som ikke skal tømmes ret tit.
Men hvis man virkelig vil over i et helt selvrensende pillefyr, så er det nye RTB pillefyr fra NBE nok den mest oplagte model at nævne. Her er virkelig minimal vedligeholdelse – men så kommer man til gengæld også til at betale lidt mere for sit nye pillefyr, da et medium pillefyr af typen RTB typisk vil havne omkring 50.000 kr. inden man har fået det hele på plads.

You may also like...