Hvad koster et ståltag

Et ståltag er en billig og nem løsning, hvis du fx har et paptag eller et andet eksisterende tag, som du nemt og billigt gerne vil have renoveret. Man skal typisk regne med en pris på mellem 600 kr. og 900 kr. for at få lagt et ståltag på. Men prisen kan være svær at afgøre, da det også kommer an på, om du selv kan lave noget af arbejdet og om du skal have lavet et helt nyt tag fra bunden af eller om du bare mangler nogle nye stålplader at lægge på i stedet for den løsning, som du har i dag.
Prisen på at få et nyt ståltag på er også afhængig af, om du gerne vil have hele taget leveret og monteret, om du bare vil have nogle stålplader, som er skåret på de rigtige mål eller om du selv kan stå for tilpasningen af stålpladerne også.

Forskellige typer af ståltage

Prisen på et ståltag afhænger også af, hvilken type af ståltag du vælger. Man kan få nogle billige næsten helt flade stålplade, som kan bruges både til tag og stålvægge fx på haller, men man kan også få lyddæmpede stålplader, som fuldstændig ligner tegl og de sidstnævnte er naturligvis noget dyrere end blot almindelige tynde stålplader.
Beregn prisen på et nyt ståltag på Stålbutikken

Spar penge på nedtagningen

Uanset hvilken type af stålplader du vælger, så vil du kunne få en rigtig stor besparelse på et nyt ståltag, hvis du har modet og evnerne til selv at tage dit gamle tag af og bortskaffe det. Det er naturligvis forskelligt, hvor meget man kan spare alt efter størrelsen på taget, men på et etplans parcelhus, er den typiske besparelse ved selv at nedtage og bortskaffe det gamle tag omkring 10.000 – 15.000 kr. Hvis man har et gammelt asbesttag på, så kan besparelsen være meget større, hvis man bor i en kommune, som ikke tager penge for at private kommer med asbestplader.

Udskift taget helt

Hvis man har et eksisterende tag, som man gerne vil have lavet om, så skal man være meget opmærksom på, at selvom det ville være let lige at lægge et ståltag ovenpå det gamle tag, så er det langt fra altid en god løsning. Så selvom man kan spare rigtig mange penge ved blot at lægge stålpladerne direkte ned ovenpå sine gamle tagplader og derved bibeholde sine tagrender, nedløbsrør m.m., så kan dette godt gå hen og blive en dyrere løsning på sigt. Dels har man nemlig tendens til at overse skjulte fejl såsom råd i det gamle og når man borer ned igennem det gamle tag, så kan det give stor udfordringer, hvis der kommer kondens på bagsiden af stålpladerne, da disse ikke er beregnet til at ligge fast ned mod noget.
Så en af det store fordele ved ståltage i form af en meget lang garanti vil ofte ikke være gældende, hvis man ikke lægger taget korrekt og man vil derfor næppe opleve en levetid på 30-40 år – som ellers er gældende for at korrekt lagt ståltag.

You may also like...