Hvad koster cykelsko

Der findes rigtig mange forskellige typer af cykelsko på markedet og priserne starter helt nede omkring 300 kr og slutter først omkring 5000 kr. for de helt gode sko.

Det kan virke ret vildt, at prisen kan være så høj på en cykelsko, men det er der en rigtig god grund til. Cykelsko er nemlig en meget vigtig del af cykelrytterens udstyr, da skoen af afgørende for, hvor meget kraft der bliver overført til cykelpedaler og derfor i sidste ende for, hvor hurtigt man kører.

Billige cykelsko

Man kan godt få nogle helt billige cykelsko til omkring et par hundrede kroner, men det kan sjældent tilrådes. Cykelsko er en beklædningsgenstand, som man har på i ret lang tid af gangen og den skal derfor sidde ordentlig. Det skal ikke forveksles med komfort, fordi der er ikke komfort i cykelsko uanset prisen. Men en billig sko har ofte ikke ret god pasform og derfor sidder den enten og skarver eller den kan sidde og svuppe på foden. Dette skyldes af materialet, som skoen er lavet af, er meget billigt og derfor ikke holder sin elasticitet eller ikke er elastisk nok til at forme sig efter foden.
Hvis man skal have en billig cykelsko bør ikke køre en sko til under 300 kr. Og selv ved den pris skal man være meget opmærksom på, hvilken sko man får. Hos Cykelpartner har de en billig cykelsko, som bliver brugt i mange fitness centre og den sidder rigtig godt på foden. Men ellers vil jeg ikke anbefale cykelsko, som ikke er på tilbud til under 400 kr.

Cykelsko i middelklassen

Hvis man vil have en god og stabil cykelsko til landevej eller til mtb – uden at man vil bløde kassen for en sko med carbon, så skal man kigge efter sko i prisklassen 600 kr – 1000 kr. I dette prisleje finder man rigtig mange gode sko, som ikke vejer for meget og som har en god stiv sål, der er fin til at overføre kraften til pedalerne. Når man skal købe sko til landevejscykling, bør man ikke være for nærig, da man ofte sidder på cyklen i rigtig mange timer og derfor skal have nogle sko, som sidder godt også når de fx bliver våde.

God cykelsko til landevej

En god cykelsko til racercykel koster ligesom en middelklasse cykelsko ca. 600 – 1000 kr. Hvis man gerne vil op og have en rigtig god cykelsko, så kan man overveje at gå en tand op og så investere i en carbon sko. Når man kommer derop får man også ofte en sko, som der er blevet udviklet noget mere på og derfor er det også ofte i denne prisklasse, at man finder de flotte designs, lækre lukninger m.m. For at få fat i en rigtig god cykelsko skal man typisk spytte 1200 – 2000 kr. Men man kan sagtens finde sko, som er dyrere end det.

You may also like...