Hvad koster en spinningcykel

Prisen på en spinningcykel kan variere helt fra omkring en plovmand for en brugt og op til 50.000 kr. hvis man vil have en af de helt gode modeller, som nogle af de professionelle har stående.
Men hvis man blot vil have en god men billig spinningcykel, så skal man regne med, at man skal af med omkring 5000 – 7000 kr.

Hvis du skal tjekke de nutidige priser ud, så kan du her se en liste over onlineforhandlere, som vi samarbejder med

Wupti – Spinningckler til hjemmebrug
Getbig – Motions- og spinningcykler
FitnessGruppen Kæmpe udvalg i kvalitets motionscykler
Apuls– Alt indenfor motions- og spinningcykler i alle prisklasser
FitnessTorvet– Motions- og Fitnesscykler
Moreland – Billige begyndercykler
LiviShape – Motionsudstyr til vægttab
Sporttema – Har både spinningcykler og motionscykler
Frishop – Træningsudstyr til private

Hvad er en spinningcykel

I store træk arbejder vi har i noget, som hedder indendørs cykling eller indoor biking, som det er oversat til fra engelsk. Mange tænker, at en spinningcykel, en fitnesscykel og en motioncykel er det samme – men det er langt fra tilfældet.
Bare lige for at skille de forskellige ting ad, så kommer der her en kort forklaring på, hvad de forskellige ting er.

Motionscykel

En motionscykel er beregnet til genoptræning, fedtforbrænding og motion. Man sidder oftest lidt opretstående på den og man har et jævnt og behageligt tråd på den. En motionscykel kaldes også for en konticykel og en siddecykel. En motionscykel er oftest en af de billigere cykler

Fitnesscykel

En fitness cykel er i bund og grund det samme som en motionscykel, men en fitnesscykel er oftest lidt bedre kvalitet og er mere stilet mod kondition og motion og ikke så meget mod genoptræning. Nogle kalder også en spinningcykel for en fitnesscykel, da de kan fås i modeller, hvor man ikke sidder så ret, som på en motionscykel.

Spinningcykel

En spinningcykel adskiller sig kraftigt fra en motionscykel, da man på en spinningcykel sidder ligesom på en racercykel. En spinningcykel er desuden beregnet til at sidde på i længere tid og den har derfor også mange indstillingmuligheder. Du kan næsten altid kende en spinningcykel på dens noget mere strømlinede udseende. Mange gange bliver en spinningcykel også kaldt for en fitness racer

Billig spinningcykel

En billig spinningcykel kan man få fra omkring 4000 kr og man må endelig ikke forveksle dem med almindelig motionscykler – der er nemlig ekstremt stor forskel. En motionscykel er bygget og beregnet til at man sidder og få noget stille og rolig motion på den, mens en spinningcykel er beregnet til at give den fuld gas på. Så den største og mest synlige forskel er designet og kvaliteten af cyklen – hvis man ser bort fra prisen. En motionscykel kan man nemlig godt finde til priser på kun 500 kr. for en helt ny motionscykel. En billig spinningcykel har jeg aldrig set til under 3500 kr.

Spinningcykel i middelklassen

Hvis man vil have en spinningcykel, som byder på de gængse indstillingsmuligheder og har en god og jævn modstand, så bør man kigge efter cykler i prisklassen mellem 6000 – 8000 kr.

God spinningcykel til hjemmebrug

Hvis man blot vil have en god og justerbar spinningcykel til hjemmebrug, så bør man gå efter spinningcykler i mellemklassen, hvilket vil sige til omkring 6000 – 8000 kr. Hvis man derimod ved, at man vil komme til at bruge mange timer på sin spinningcykel og at man gerne vil kunne indstille denne helt optimalt, så bør man gå efter en af de lidt dyrere modeller fx fra Kettler. Der findes dog også mange andre spinningcykler, som er rigtig gode uden at der lige står Kettler på, men disse vil også ligge i prislejet over 10.000 kr.

Professionelle spinningcykler

Hvis man gerne vil have en af de spinningcykler, som man typisk støder på i sit spinningcenter, så vil man skulle lige en tand dybere ned i lommen. Her er vi oppe i prislejet omkring de 15.000 kr. Det vil dog for det fleste være at skyde langt over målet, hvis man vælger at købe sådan en model. Dog skal det siges, at hvis man er heldig at falde over en af de professionelle moller, når der er tilbud, så kan man være heldig at finde dem helt ned til priser, der svarer til prisen på en af dem, som er beregnet til hjemmebrug. Hvis du ikke står og skal have en spinningcykel lige her og nu. Så er det en god ide at sætte dig ind i, hvilke priser cyklerne ligger til normalt og så slå til på udsalg eller muligvis på de helt store mærkedage såsom Black Friday. På Black Friday kunne man spare helt op til 80% på spinningcykler fx hos Apuls.dk

You may also like...