Hvad koster aflivning af en hest

Hvis man står i en situation, hvor man ikke skal have sin hest aflivet her og nu, så er der flere måder og dermed også priser på at få sin hest aflivet.

Den mest almindelige løsning er, at man ringer til sin dyrlæge og denne kommer og giver hesten en overdosis bedøvelse. I forbindelse med en aflivning af dyrlægen ringer man selv til Daka og aftaler, hvor og hvornår hesten hentes. Daka kører nogle bestemte ruter og det kan derfor være en fordel, at man aftaler afhentningen med Daka, inden man aftaler den med dyrlægen. Det er nemlig de færreste, som har lyst til at have deres døde hest liggende længere end nødvendigt og vente på at blive afhentet. Specielt på rideskoler, hvor der er mange børn, vil man forsøge at få hesten afhentet hurtigst muligt.

Prisen for en aflivning af dyrlægen

Det er meget forskelligt, hvor meget en dyrlæge tager for at aflive en hest – personligt har jeg betalt lige fra 700 kr og helt op til 2000 kr. Prisen er både afhængig af, hvor meget dyrlægen tager i timen og hvor lang tid det tager at aflive hesten. Dels kan ejeren have brug for at blive klar, men der er også stor forskel på, hvor nem eller svært det er, at aflive hesten. Men forsøger altid af give en tilpas afmål dosis, men i nogle tilfælde bliver man nød til at give noget mere. Man venter dog lidt tid inden næste dosis gives, så derfor kan det godt tage lidt mere tid med nogle heste.
Nogle dyrlæger vil gerne være med til at skyde hesten og så kan prisen være en anden.

Prisen for afhentning af Daka

Prisen for at få en hest afhentet af Daka svinger også en del. Det er derfor altid en rigtig god ide, at spørge til prisen, når man ringer og bestiller. EN ting er dog værd at være opmærksom på og det er at sko koster ekstra. Det er ved at være længe siden, at jeg sidst fik aflivet en hest – men dengang var det omkring 100 kr. for hver sko.

Slagtning af hesten

I dag er rigtig mange heste chippede mod konsum og må derfor ikke slagtes. Men hvis man har en hest, som ikke er udtaget af konsum, så er der en mulighed for, at man kan sende hesten til slagtning. Man kan enten selv aflevere hesten til slagtning eller man kan bestille afhentning. Hvis man vælger at slagte hesten, så vil det i de fleste tilfælde ikke koste noget at komme af med hesten, men man vil ofte ende med at få et lille beløb udbetalt. Der er dog meget forskel på, hvor meget eller hvor lidt man får for hesten. Dels spiser færre og færre hestekød og prisen er derfor faldende. Men prisen er også meget afhængig af kvaliteten på kødet. Man får fx mere for en ung hest og man får mere for en slank og muskuløs hest. Så hvis man har en ældre småfed hest, så vil der dels blive trukket noget fra grundet for meget fedt og dels grundet at kødet ofte bliver mere sejt, jo ældre hesten er.

Aflivning til Zoologiske haver

I de zoologiske haver skal rovdyrene have noget at spise og de synes, at hestekød er ganske udmærket. Der er dog gået trend i at aflevere sin hest til forskellige zoologiske haver og andre dyreparker i de senere år og derfor takker disse nogle gange nej tak til at modtage heste. Hvis man vælger at give sin hest til Zoo, så aflives den typisk hjemme og så kommer Zoo og afhenter hesten. Dette er en god løsning for begge parter, fordi hesten så bliver aflivet hjemme i trygge omgivelser og ikke bliver stresset og hvis hesten ikke er stresse i det øjeblik, hvor den aflives, så bliver kvaliteten af kødet bedre. Hvis du overvejer at lade din hest blive brugt til løvefoder, så kan du tage kontakt til GIVSKUD ZOO

You may also like...