Hvad koster en dressursadel

Priserne på dressursadler er meget svingende og kan koste lige fra 1.000 kr og helt op til omkring 50.000 kr.

Billige dressursadler

De billige dressursadler kan som skrevet købes til priser fra omkring 1.000 kr. Der er to måde at få en billig dressursadel på – man kan enten købe en brugt dressursadel eller man kan købe en, som er billig fra start af.
Den sidste form for dressursadel vil jeg til enhver tid fraråde at man køber, hvis man gerne vil være lidt seriøs omkring sin ridning. Billige dressursadler er i lav kvalitet igennem hele sadlen og derfor også i det materiale, som ligger ned mod hesten. De dårligste af slagsen er lavet med skum indeni og de kan hverken tilpasse sig til hesten eller giver mulighed for at ånde.
Hvis man ikke har så mange penge til en dressursadel, så overvej at købe en brugt god kvalitets sadel i stedet og husk at afsætte penge til at få den stoppet om. Uanset hvor fin en sadel ser ud til at ligge, så bør man sørge for en ny omstopning, når man lægger den på en ny hest. En gammel omstopning har sat sig efter den tidligere hest og derfor kan der sagtens være steder under sadlen, som man ikke kan se og som måske ikke har kontakt med hestens ryg.

Dressursadler i høj kvalitet

Der findes også dressursadler i den helt anden ende af skalaen. I dag er det bestemt ikke ualmindeligt at man giver omkring 20.000 – 30.000 kr. for en dressursadel – selvom man ikke er professional rytter. Sadlen svarer på et eller andet niveau til en løbers sko og hvis den ikke passer, så er der ekstremt stor risiko for skader. Derfor skal sadlen passe både til hest og til rytter. Dressurridning handler om balance og en god kvalitetsadel sikrer at rytteren er placeret så optimalt som muligt og giver samtidig hesten størst mulig bevægelsesfrihed. Kvalitetssadler koster penge og det gør de af flere grunde. En åbenlys grund er naturligvis valget af gode kvalitets materialer, som gør, at sadlen kan holde i rigtig mange år. Den knap så åbenlyse er, at der bag en rigtig god sadel ligger mange timers forskning – det skal også betales og i sidste ende, er der kun forbrugeren til at betale den regning. Men set i forhold til den mistede pris på en ødelagt hest, så er det ikke mange penge, at man skal give for en god sadel.
Men husk, at selv du køber en god sadel, så skal den i mange tilfælde også tilpasses til din hest, så sørg for at få en god fagmand/fagkvinde med til råds.

Yderligere viden om dressursadler

Der er rigtig mange ting, som man skal være opmærksom på, når man skal vælge sig en ny dressursadel og hvis du gerne vil sætte dig mere ind i tingene, så tag et kig forbi dressursadel.dk

You may also like...