Hvad koster hurtigt bredbånd?

Inden vi løfter sløret for, hvad hurtigt bredbånd koster, så er vi nød til lige at definere, hvad hurtigt bredbånd egentlig er. Definitionen af hurtigt bredbånd ændrer sig nemlig hele tiden, og for blot nogle få år siden, ville mange mene, at hurtigt bredbånd var bredbånd på 10-20 Mbit. Dette er dog ikke tilfældet længere, og i dag ville de fleste betegne bredbånd som hurtigt bredbånd, hvis det har en downloadhastighed på minimum 50 mbit.

I stedet for at give dig en gennemsnitlig pris for 50 Mbit og op efter, har vi nedenfor lavet 3 sektioner med en ca. pris for hver hastigheds-gruppe.

50 mbit

50 Mbit koster mellem 300 og 240 kr. om måneden. Om du er i den lave eller høje ende af dette prisinterval afhænger af, hvor høj upload hastigheden er i den givne bredbåndspakke. Eksempelvis koster 50 mbit download og 50 mbit upload mere end 50 mbit download og 10 mbit upload. Dette er en god ting at være opmærksom på, når du handler bredbånd, for det er de færreste, som rent faktisk bruger deres upload hastighed til noget, og derfor giver det ofte ikke mening at betale 20-30 mere for hurtigt upload, hvis man alligevel ikke bruger det til noget.

50-100 mbit

Bredbånd i denne hastighedsgrupper kan du får for mellem tre og firhundrede kroner. Igen så afhænger prisen af upload hastigheden. De fleste mennesker har ikke brug for hurtigere bredbånd end dette, da du med denne hastighed vil kunne alt på nettet lige fra at tjekke e-mails til at streame HD spillefilm. Der er dog en enkelt begrænsning i forhold til denne hastighed, og den ligger i antallet af personer der bruger nettet på samme tid. Er i f.eks. en stor familie på 6+ personer, som alle bruger nettet på samme tid til ting der trækker meget båndbredde, ja så kan selv 100 mbit blive for langsomt. I dette tilfælde skal du op i en højere hastighed som beskrevet nedenfor.

100-500 mbit

Bredbånd i denne hastigheds-gruppe koster 500-1000 kr. per måned. Hastigheder som disse er for familier med ekstra stort internet-behov samt mindre virksomheder, hvor række medarbejdere har brug for en hurtig forbindelse for at kunne udføre deres arbejde. Det er typisk fiberbredbåndsudbydere som tilbyder hastigheder i dette niveau, men enkelte udbyder såsom kviknet tilbyder også bredbånd i denne klasse.

You may also like...