Hvad koster en sovesofa

Prisen på en sovesofa af hænger af både størrelse og kvalitet på sofaen. Men en billig sovesofa kan fås fra omkring 1000 kr og op til mange tusinde kroner.
En sovesofa til 1000 kr. vil ofte heller ikke være nogen god invertering, da den ikke vil være særlig stabil i skummet og derfor vil blive ubehagelig at ligge på efter kun meget lidt brug.
Hvis man vil have en sovesofa en i en fornuftig kvalitet, så skal man forvente at prisen vil ligge på ca. 3000 – 5000 kr. og vil han oveni gerne have en flot stilrigtig sovesofa, så skal man forvente at prisen ligger yderligere mellem 2000 og 5000 kr. højere.

Størrelsen på en sovesofa

Man skal være meget opmærksom på størrelsen, når man skal købe en sovesofa. Man finder nemlig ofte nogle ret billige sofaer, som ser ud til at være lavet i rigtig god kvalitet og alligevel er de forbavsende billige. I nogle tilfælde skyldes det, at der er tale om en sovesofa til børn og at den ikke er mere end 170 – 180 cm i længden. Det er langt fra nok til en almindelig voksen og kan derfor gå hen og blive en rigtig dårlig investering.
En af de ting som kan snyde er, at man kan få både to og tre personers sovesofaer og nogle trækker man ud eller slår ud på det lange led og andre skal man slå ud i flere lag på det korte led. Hvis man køber en toer sofa, så husk at slå den ud og tjek, om det er en børnesofa og om den i givet fald kan slås ud så den bliver mindst 2 meter lang.

Fyldet i en sovesofa

Udseende og udvendigt materiale på en sovesofa er let nok at spotte og forholde sig til. Men eftersom at sofaen også gerne skulle give en god nats søvn, så er det ret betydningsfuldt, hvilket fyld der er i madrassen. De fleste gode sovesofaer eller blot madrasser generelt er i dag lavet af koldskum, som bland andet udmærker sig ved at være ret formstabilt og for sin gode holdbarhed. Et alternativ til koldskum kunne være, at man går efter en sovesofa med fjedre i. Nogle sovesofaer bliver nemlig lave efter samme principper som en ganske almindelig springmadras og disse plejer også at være ret gode sofaer.
En anden ting som kan være en snyder, når man skal købe en sovesofa er, at lagene i sofaen ikke er ens. Dette er noget, som generelt kan give problemer, hvis man køber en toer sovesofa. Der kan man godt komme ud for, at bunden er lavet af et nogenlunde hårdt materiale for at sikre, at sovesofaen er stabil at sidde i.
Toppen kan så være lavet med en form for fjedre – igen for at højne komforten, når man sidder i den.
Midterstykket kan så være lavet i et stykke skum, som som er noget mindre ustabilt.
Sådan en kombination kan være meget ubehagelig at ligge og sove på.

Sovesofa som gæsteseng

Mange vælger at købe en sovesofa som gæste seng. Så har man til daglig en fin sofa fx på kontoret eller på gæsteværelset og når man så har gæster, så kan man rydde gulvet og slå sengen ud.

Man kan også få en sovestol, hvis man kun har plads til det.

Køb god kvalitet til hverdagsbrug

Der er mange, som ikke har pladsen til at have både en seng og en sofa og derfor vælger en sovesofa i stedet. Hvis du skal bruge din sovesofa til at sove fast på hver nat, så bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. En almindelig billig sovesofa har typisk kun en kerne af skum og hvis det er en bedre model, så er denne lavet af koldskum. Hvis man skal sove på sin sovesofa hver nat, så bør man overveje at købe en med fjedre i. Hvis den er bygget op af fjedre, så vil den tage meget længere tid om at få “liggehuller” eller “siddehuller” og den vil i det hele taget holde sig spændstig i meget længere tid.
En af ulemperne ved en sovesofa frem for en seng er, at man i en almindelig seng kan vende madrassen. Hvis man har en løs madras, så har man mulighed for at lægge den på 4 forskellige måder. Hvis man har en box madras, så kan den kun vende på to måder.
Hvis man har en sovesofa, så har man ved langt de fleste ikke mulighed for at vende madrassen og det er derfor meget mere vigtigt, at man får en god kvalitet.

Her finder du en liste over de forhandlere af sovesofaer, som vi mener, at man med fordel kan tage et kig omkring

Coop – Priser fra kun 999 kr.
Bedrenætter – Kæmpe udvalg i sovesofaer og stole
MøbelKompagniet- Billige og flotte sovesofaer
Dinseng- Flotte designer sovesofaer

You may also like...