Hvad koster energidrik

Der findes to former for energidrik. Den ene slags er beregnet til sport og den anden er noget, som er blevet lidt en trend hos specielt unge mennesker.

Energidrik til sport

Energidrik til sport er noget, som man bruger indenfor mange typer af sport, men specielt ved de sportsgrene, hvor deltagerne skal være længe i gang, benytter man forskellige former for energitilskud i form at energidrikke, energibar, energigel og efterhånden er der også dukket en del former for energislik op.

Hvem bruger energidrik?

En af de sportsgrene, hvor der bruges store mængder energidrik er indenfor cykling. Den energidrik, som benyttes til cykling, er oftest den samme, som man bruger til en masse andre typer af sportsgrene.

Hvilke typer energidrik findes der?

Hvis man gerne vil forsøge at optimere sin sportslige indsats med energidrik eller andre typer af energitilskud, så skal man være opmærksom på, at at der findes forskellige typer. Nogle er beregnet til at man tager dem, inden at man kører ud på turen, andre er til brug på selve turen og andre igen er beregnet til at tage, når man er færdig og kroppens ressourcer igen skal tankes op.

Foruden forskelligheden i typerne, så findes der også nogle helt fysiske forskelle i produkterne.

Energi tablets

Nogle typer er tablets, som man tager og kommer i vand. De fungerer som en brusetablet og de kan ved indtag indeholde større eller mindre mængder af “bobler”. Energitabs er ret billige at komme i gang med, da man kan købe et rør til omkring 30-50 kr. når det er på tilbud. Normalprisen på fx High5, som har været det foretrukne produkt herhjemme i mange år ligger på omkring 70 kr.

Energi i pulverform

Den næste og mest kendte form for energidrik er den i pulverform. Denne type energidrik er den dyreste og man skal ofte af med omkring 300-500 kr. for en bøtte med mellem 1 og 2,5 kg i.

 

Hvor skal man købe sin energidrik henne?

I dag kan man købe energidrik næsten alle steder – lige fra Harald Nyborg til deciderede sportsforhandlere, har det på hylden.

Personligt ville jeg helst købe det hos nogen, som har styr på produkterne og kan give en god rådgivning. Hvis man ikke går op i mærker, så kan man evt tage et kig på produkterne hos Bodylab, som har mange års erfaring med udvikling af tilskud til sportsfolk. Bodylab – Energi

Hvis man gerne vil have fat i nogle af de mere kendte mærker såsom High5, PurePower, GU eller In2zym, så kan forhandlere af cykeludstyr ofte give en god rådgivning. Du kan se udvalget her.

Cykelpartner – Energi

Cykelexperten – Energi

Apuls – Kosttilskud

Nogle af forhandlerne har også deres egne hjemmesider, hvor man kan finde hele udvalget af produkter. Dette gælder fx for PurePowerPurePower – Komplet udvalg i både energi og andre tilskud

You may also like...