Hvad koster et vippebræt

Et vippebræt bliver også kaldt for et balancebræt og bruges til at styrke ens muskulatur og balanceevne.
Et vippebræt fås i flere forskellige variationer og prisklasser, hvor de billigste ligger omkring 200 kr. og de dyreste ligger væsentligt højere.

For et billigt ganske almindeligt vippebræt i træ eller plastik ligger prisen på ca 100 – 200 kr. og til hjemmebrug er disse balancebrætter rigtig fine.

Find priserne på vippebræt hos vores samarbejdspartnere

Getbig – Vippebræt fra 69 kr.
FitnessGruppen Forskellige former for balanceredskaber
Apuls– Stort udvalg i vippebræt, puder m.m. fra 69 kr.
Frishop – Træningsudstyr til private
Helsebixen – Kvalitets produkter til balance og sundhed
Den intelligente krop – Mange forskellige redskaber til balancetræning

Hvad bruges et vippebræt til?

Et vippebræt forbedre ens balance og det gør det ved at styrke muskulaturen. For at holde balancen på et vippebræt er man nød til at bruge næsten samtlige muskler i kroppen og derfor bliver et balancebræt anbefalet til genoptræning af rigtig mange forskellige former for skader. Lige fra en almindelig forstuvning af et fodled og til en udskiftning af en hofte kan et vippebræt bruges til.
Det er dog rigtig ofte i forbindelse med at man gentagne gange vrider rundt på ens fodled, at enten ens læge eller ens fysioterapeut anbefaler brugen af vippebræt.

Træning af de indre muskler

Når man bruger et vippebræt, så træner man ikke blot de yderste muskler i kroppen. Når vi skal holde balancen, så skal man bruge en masse små fine muskler, som sidder inde i kroppen og som er rigtig vigtige for, at vi ikke får skader på vores krop. Specielt hvis vi får en skade, så bliver disse små muskler ramt også og hvis vi ikke har specielt fokus på at få dem genoptrænet, så ser man ofte, at en skade bliver ved med at komme igen. Vi opfatter det ikke altid som den samme skade, men faktisk er mange skader ikke nye, men er en konsekvens af manglende genoptræning.
Desuden kan god træning af de indre muskler forhindre skader – fordi med en god balance følger stærke muskler, som holder vores krop på plads og er med til at sikre, at vi ikke falder.

Typer af vippebræt eller balancebræt og puder

Et almindeligt vippebræt er meget billigere end det er at købe en vippepude eller en soft step pude, som nogle også kalder dem. Fordelene ved en balancepude frem for at bruge et vippebræt er, at man kan bruge en balancepude til flere ting, men i hjemmet har en pude den fordel, at den kan fungere ligesom et vippebræt, som bare ikke ridser gulvet.
Hvis man har glatte gulve og har brug for at benytte et vippebræt, så er man nød til at have noget under for at det ikke hverken skrider eller ridser. En vippepude eller balancepude er lavet af gummi og giver derfor slet ikke de udfordringer.
Se udvalget af balanceredskaber fra Apuls.dk her
Balancepude eller vippepude

Vippebræt til arbejde

Mange af os sidder i dag i rigtig mange timer foran vores pc og selvom vi har et hæve- sænkebord, er det ikke altid nok til,at vi får brugt vores muskler tilstrækkeligt. Hvis man bare sidder på en stol i mange timer, så falder kroppen sammen og specielt omkring ens core bliver man slap. Ens core er en betegnelse for alle de muskler, som skal holde ens ryg, mave og underliv på plads. Jo mere vi sidder ned, jo slappere bliver coren og jo mere kan man få udfordringer i forhold til vandladning og rygproblemer. Rigtig mange af disse symptomer kan man afhjælpe med forholdvis små midler. Et af dem er, at man kan stå på et vippebræt eller en balancepude en del af den tid, som man tilbringer foran sin pc.
Der findes en speciel type vippebræt, som er udviklet til brug i forbindelse med arbejde.
Et almindeligt vippebræt er placeret ovenpå en halvkugle og denne kan være ret uregerlig at stå på og hvis man ikke har en rigtig god balance, så kan det godt virke forstyrende for arbejdet, at man skal holde styr på sådan et vippebræt. Derfor har man udviklet et vippebræt, som dels er rigtigt godt til at stå på, når man skal arbejde og som også er rigtigt godt at starte ud på, hvis man ikke har en god balance. Dette vippebræt er placeret ovenpå en bue og derfor skal man kun holde balancen i en retning på dette. Et vippebræt af denne type kaldes også for en balanceplade.

Men hvorfor overhovedet stå på et vippebræt?

Mennesket er fra tidernes morgen indrettet til at sørge for sin overlevelse og derfor er vores hjerne indrettet til, at den så vidt muligt skal spare på energien. Derfor er det mest naturlige, hvis man står ved et bord, at man hviler på sine hænder og hænger lidt i hoften. Når man gør det, så bruger man ikke sin core til at holde sig oprejst. Hvis man derimod står på et vippebræt, så er man nød til at bruge sin core til at holde balancen med.

En anden fordel ved at stå på et vippebræt er, at du mindst forbrænder 3-4 gange så mange kalorier, som når du sidder ned.

Hvornår skal man træne på et vippebræt eller balancepude?

Hvis du lider af understående, så vil du have stor fordel af at bruge et vippebræt

  • Hævede eller trætte ben
  • Problemer med smerter fra ryg eller iskias
  • Problemer med knæ
  • Problemer med hofte
  • Problemer med fodled
  • Udfordring med koncentration og energiniveau under computerarbejde

Og husk – at du behøver ikke finde ekstra tid til at træne på vippebræt. Det kan puttes ind i mange daglige rutiner såsom, når du ser nyheder, når du skræller kartofler, når du børster tænder m.m. Tænk over din hverdag og find selv steder, hvor du sagtens kan bruge et vippebræt. Hvis du gør det på den måde, så er der også meget større sandsynlighed for, at du får trænet.

You may also like...