Hvad koster Radonmåling

Radon menes at være en af de årsager, som hyppigst er skyld i at mennesker får lungekræft. I særdeleshed, hvis en person er ryger (som stadig er den hyppigste årsag), er det tydeligt blevet dokumenteret, at risikoen for lungekræft øges betydeligt, hvis man bliver udsat for radonstråling.
For at sikre sig mod radonstråling skal den måles og dette kan gøres både med lukkede radonbokse og med digitale målere.

Prisen for radonmåling

Hvis man blot vil have en her og nu måling af radon, så kan man bestille nogle lukkede bokse, som man betaler pr. stk. for og efterfølgende sender ind til analyse. Disse bokse koster typisk mellem 250 og 350 kr. pr stk. afhængigt af, hvor mange man bestiller.


Hvis man vælger at købe en digital radonmåler, så kan man få et her og nu billede af radonstrålingen og man kan hurtigt se, om de forbedringer som man har gjort for et nedbringe sit radonniveau virker. En digital radonmåler til privat brug koster omkring 1500 – 2000 kr. Hvis man vil have en professionel radonmåler, så skal man have hånden lidt dybere i lommen og kommer af med omkring 8000 kr.

Hvad er radon

Radon er en radioaktiv gasart, der kommer fra vores undergrund. Man kan ikke undgå radon helt, men radon forefindes i varierende mængder, da sivningen fra undergrunden er meget forskellig i forskellige områder. Radon kan være meget skadelig og det er i særdeleshed skadeligt, hvis der er større sivninger af det i ens bolig, hvor der er bevist at have stor skadelig effekt på ens helbred.
Radon kan hverken ses eller lugtes og derfor kan man kun finde ud af, om man bliver udsat for meget radon via målinger.

Der er som sagt meget stor forskel på, hvor meget radon, der siver op fra undergrunden i de forskellige områder, men der er tidligere blevet lavet undersøgelser, så på dette kort kan du se, om du bor i et område, hvor du skal være ekstra opmærksom

You may also like...