Hvad koster træbeskyttelse

Hvis man gerne vil beskytte sit træværk, så er man nød til at beskytte det med enten maling eller træbeskyttelse.
Prisen på træbeskyttelse ligger fra priser på omkring 250 kr. pr spand og op til omkring 1000 kr. pr. spand.

Hvorfor er der så stor forskel i pris?

Det er ikke uden grund, at der er rigtig stor forskel på priserne på træbeskyttelse. Hvis man køber en billig træbeskyttelse, så beskytter man godt nok træet mod fugt og andre påvirkninger udefra, men man lader ikke træet ånde indefra og derved kan man rent faktisk komme til at ødelægge træet, hvis man bruger for billig træbeskyttelse.
En god træbeskyttelse trænger ind i træet samtidig med, at det lukker af for træets mulighed for at suge fugt til sig. En billig træbeskyttelse trænger ikke ind i træet, men lægger sig i stedet som en hinde udenpå træet. Konsekvensen bliver træværks om ikke kan ånde og hvor malingen vil krakelere i løbet af få år.

En god træbeskyttelse trænger ind i træet i stedet for at danne en hinde og dette gør, at beskyttelsen følger træets naturlige bevægelser i vejr og vind og derfor kan den holde i mange år. Mange gange kan en god træbeskyttelse holde helt op til 10 år.

Når man skal vælge en god maling eller træbeskyttelse, så kan de anbefales, at man går efter nogle af de kendte mærker, eller at man søger råd hos fagmænd. Et kendt mærke i træbeskyttelse kunne fx være Gori, som kan købes online hos bl.a. BNFarver eller gå efter mit eget foretrukne mærker Jotun, som jeg foretrækker både som træbeskyttelse og som maling – dette forhandles fx hos DekoFarver, som kører med gratis fragt allerede fra 499 kr.

Billig træbeskyttelse

Hvis man bruger for billig træbeskyttelse, så kan man i værste fald opleve, at malingen efter blot et år begynder at “boble” og falde af. I værste fald, så opdager man slet ikke noget og så bliver man først opmærksom på problemet, når træet begynder at smuldre.
Hvis man er i tvivl om, om man har brugt for billig træbeskyttelse, så er den bedste måde at undersøge det på med en fugtmåler. Man kan få specielle fugtmålere til træ og de benyttes enten til at måle, om ens brænde er klar til brændeovnen eller fyret og ellers benyttes de til at finde ud af, om træværket er tørt nok til at blive malet.
Med sådan en måler vil man kunne opdage, hvis ens træværk suger fugt. Overfladen på behandlet træværk bliver naturligvis våd i regnvejr, men selve planken skulle ikke gerne være våd indeni. Hvis den er det, så trænger træet enten til at blive malet og ellers er der ikke brugt god nok maling/beskyttelse, og så trænger træet stadig til at få en tur med penslen

You may also like...