Hvad koster solvarme

Solvarme kan fås i to forskellige typer men begge slags koster som minimum omkring 20.000 kr. at etablere.
Det kan umiddelbart virke ret dyrt at etablere sådan et system og hvis man ikke er en familie med lidt forbrug, kan det heller ikke svare sig, at man går i gang med projektet. Men hvis man fx er en familie på 4, så kan man hurtigt tjene investeringen ind igen.

To typer af solvarme

Solvarme kan man få i form af enten vakuumrør eller solvarmepaneler. Panelerne er beregnet til montering på taget mens vakuumrør er beregnet til at stå på jorden. Det er dog også set, at man vælger at montere vakuum solvarmerør på et fladt tag.

hvad koster solvarme

Solvarme med tilskud

Solvarme går i kategorien for grøn energi og faktisk i den gode ende, så hvis du vil lave solvarme, så husk at søg om tilskud til det. Det er meget vigtigt, at du søger om tilskud inden du etablerer din solvarme, da det skal godkendes inden ombygningen for at få det.

Prisen på et solvarmeanlæg

Prisen på et helt solvarmeanlæg er selvfølgelig afhængig af, hvor stort et anlæg man har behov for. Priserne starter typisk lige over 20.000 kr. men så får man også et helt solvarmesæt, der indeholder både varmepaneler, varme vakuumrør, styring til solvarmen, pumpe, ekspansionsbeholder, varmtvandsbeholder og hvad man ellers har brug for, at skifte over på solvarme i sit hjem.

You may also like...