Hvad koster en keramisk eltænder

Når man køber et pillefyr eller en pillebrændeovn, så vil der uanset kvaliteten på fyret være nogle dele, som bliver slidt mere end andre.
En af de dele er den eltænder, som sørger for, at fyret starter af sig selv, når der skal laves mere varme.

Man kan få flere forskellige typer af eltændere, men den mest brugte en den keramiske eltænder. Grunden til at de fleste vælger en keramisk eltænder er, at den holder i meget længere tid end en almindelig eltænder.

hvad koster en eltænder

Prisen på en eltænder

Prisen på henholdsvis en almindelig eltænder og en keramisk eltænder ligger i prislejet 120 – 350 kr. varierende efter både type og pillefyr.

Fx kan man købe almindelige eltændere til Scotte og Woody pillefyr med mængderabat og så kan man få mængderabat med 5 stk. for 600 kr. mens en ganske almindelig ikke keramisk eltænder til et Atmos pillefyr koster 370 kr. Til sammenligning kan man købe en keramisk eltænder til Woody og Scotte for 345 kr.

Hvad kan bedst betale sig?

Man kan så diskutere, hvad der bedst kan betale sig. Problemet med eltændere er bare, at holdbarheden på dem ikke kun har noget med produktet at gøre.

Det har i høj grad også noget med montering og materialet, som skal afbrændes at gøre. Når alt kommer til alt, så koster det nok nogenlunde det samme at indkøbe en keramisk eltænder i forhold til at indkøbe almindelige, hvis man ser på holdbarheden over tid. Der hvor der kan være penge at spare er, at man ikke skal bruge tid på at skifte en keramisk tænder så tit og desuden bruger nogle af de keramiske tændere mindre strøm end de almindelige. For at få den mest økonomiske tænder til dit pillefyr eller brændeovn kan du evt kontakte en forhandler af reservedele til pillefyr.

Find din forhandler af eltændere her

You may also like...