Hvad koster en topmadras

En topmadras er en meget væsentlig del af ens soveoplevelse og er derfor et sted, hvor man ikke bør spare alt for meget.

Prisen på en topmadras til henholdsvis en enkelt. 3/4 eller dobbeltseng varierer fra priser helt ned omkring 700 kr. og op over flere tusinde.

Find topmadrasser hos Bedrenætter
topmadras

Det virker måske lidt voldsomt at give fx 2000 kr. for en topmadras til en almindelig dobbeltseng, men hvis man først har prøvet at ligge på en rigtig god kvalitets topmadras eller på det modsatte, så får man ofte en lidt anden holdning til det. Der er naturligvis også forskel i prisen på, om man køber en Tempur eller latex topmadras eller om man smutter i Ikea eller Jysk og køber en billig skum topmadras på tilbud til alt for billig pris. Oftest så får man, hvad man betaler for og hvis man køber de helt billige topmadrasser, så skal man heller ikke forvente, at man får en lækker kvalitets topmadras med memoryskum, som kan holde i de næste 10 år. Man skal nok i stedet indstille sig på, at man indenfor maksimum 3 år skal ud og købe en ny topmadras igen, fordi skummet på den gamle er mast sammen og folder lige der, hvor det irriterer allermest

Kvalitet og dansk design

Når det kommer til topmadrasser, så er der også her mulighed for at støtte de danske producenter af topmadrasser. Typisk for de danske producerede topmadrasser er, at man i højere grad undgår en masse skadelige stoffer. Der er selvfølgelige også danske producenter af topmadrasser, som går mere op i at lave en billig madras, end at man får lavet en i høj kvalitet. Det er selvfølgelige her som med alt andet – pris og kvalitet hænger uløseligt sammen. Men tag selv et kig på, hvad madrassen er lavet af og hvordan den er fremstillet – inden du køber. Når man får fat i madrasser, hvor man har tænkt over dette i produktionen, så fremgår det typisk også meget tydeligt.
Find dansk producerede topmadrasser hos Sengetid

Hvilken størrelse topmadras skal jeg vælge?

Det første, som du skal have for øje, er selvfølgelig, at du skal have en madras, som passer i størrelse til din seng. Der findes i Danmark 3 foretrukne størrelser senge til voksne. Der en den såkaldt enkeltseng, her er madrassen typisk 90×200 cm. Den næste størrelse er det, som man i gamle dage kaldte en trekvarter (3/4) eller halvandenmandsseng, der måler madrassen 140×200 cm. Den sidste størrelse er det, som man kalder for en dobbeltseng. En dobbeltseng kan enten bestå af to enkelte madrasser på 90×200 cm, eller den kan have en stor madras på 180×200 cm.
Prisen på din topmadras afhænger selvfølgelig af størrelsen på din seng. Jo større madras, jo højere er prisen på en topmadras selvfølgelig også. Men du vil fortryde, hvis du ikke køber en topmadras, som har samme mål som din madras i sengen har. Hvis ikke lagenet kan hjælpe med at holde topmadrassen på plads, så vil den komme til at skøjte rundt i sengen, hvis den er for lille. Og hvis den er for stor, så vil den kunne komme til at krølle og det er yderst ubehageligt at ligge på.

Hvilken type topmadras skal jeg vælge?

Der findes overordnet set to typer af topmadrasser. Den ene type er en madras lavet skum og den anden er en lavet i latex.
Forskellen på de to typer er i store træk, at latex er noget fastere og når man ligger på latex, så oplever mange at de slipper dels ikke falder så dybt ned i topmadrassen og dels at de bedre kan komme af med varmen om natten.
Hvis man gerne vil ligge meget blødt, så skal man derimod tage en topmadras i skum. Der findes flere typer af skum, men det anbefales helt klart, at man går efter en topmadras i memoryskum eller koldskum. I begge typer vil man ligger noget længere nede i madrassen og nogle oplever at de “koger” mere om natten, når de ligger på den type madras. Men da en latex madras er væsentligt dyrere end en skummadras, så vælger mange alligevel at købe en topmadras i skum i stedet.

Se udvalget af gode tilbud hos sengefabriksudsalg
topmadras

Herunder ses en liste over de mest gængse størrelser på topmadrasser i Danmark:
topmadras 180×200
topmadras 140×200
topmadras 160×200
topmadras 120×200
topmadras 80×200
topmadras 180×210

Stort udvalg i størrelser hos Drømmeland
topmadras

You may also like...