Hvad koster parketgulv

Et parketgulv kan fås i rigtig mange forskellige varianter og alt efter blandt andet træsort ligger prisen typisk mellem 300 kr. og helt op over 1000 kr. pr. m3. Man kan dog sagtens finde nogle gode tilbud på parketgulv. I skrivende stund har 10-4.dk fx Molan Parket til kun 200 kr. pr. m3.

Parketgulv fås i mange forskellige variationer og tykkelser og derfor er prisen også på dette punkt temmelig varierende.
Parketgulve findes overordnet set i 3 typer
De klassiske stave, ruder og brædder.

Parketstave

Parketgulve af stave et de gulve, som man ser mest rundt omkring og bliver også kaldet for stavparket. Stavene lægger man enkeltvis, som man ønsker det og de samles ved at man presser dem sammen. De kan holdes på plads med enten lim eller ved at sømmer dem fast. Den mest typiske løsning er, at man limer dem sammen.
Stavparket kan lægges på flere måder, men de typiske er, at man lægger dem parallelt eller i sildeben.

Se det store udvalg i parketgulve hos 10-4
parketgulv

Parketruder og parketbrædder

Forskellen mellem parketstave, ruder og brædder er, at både ruder og brædder består af allerede samlede stave og derfor er meget hurtigere at lægge. Hvis man vælger at bruge ruder eller brædder afskærer man dog sig selv for at lave specielle mønstre, som man kan, hvis man selv lægger stavene. Både parket brædder og ruder monteres på stort set samme måde som stave, men er dog meget hurtigere at lægge, da stave typisk kun er 5-7 cm og ikke er mere end 20 – 70 cm lange. Så det tager ret lang tid at lægge et helt gulv i stavparket selv.
En af det helt store fordele ved parketgulve er, at de er utrolig slidstærke og desuden er rigtig elegante at kigge på. Hvor fyrretræ eller fx egetræ hurtigt får nogle skrammer, så er parketgulve laget i et utroligt hårdt materiale og der skal derfor en del til, inden man ridser selve gulvet. Typisk er det kun laklaget, som bliver ridset og grimt.
Når man skal afhøvle et parketgulv skal man være meget opmærksom på, at der kun er et ganske tyndt slidlag i træ. Derfor skal man være ret varsom, når man høvler, da man hurtigt kommer ned til det oftest røde underlag.

You may also like...