Hvad koster batterier

Man kan i dag købe batterier rigtig mange steder og hvis man er villig til at handle online, så har man mulighed for at købe meget billigere batterier, som hvis man fx går ned i den lokale Brugs og køber et enkelt batteri.

Der findes en del store forhandlere online, men hvis man skal lytte til forbrugernes ønsker, så viser tendensen, at langt de fleste i skrivende stund handler deres batterier hos fx Batteribyen og hos Batterilageret.

Her hos hvadkoster.dk vil vi gerne anbefale at købe hos Batteribyen, da de får rigtig gode anmeldelser både for priser og for service på både Trustpilot og på Google. Reklamen herunder er sponsoreret.

Når man skal vælge nye batterier, så kan det være noget af en jungle og herunder vil vi forsøge at hjælpe dig med at finde de rigtige batterier til de rigtige priser.

Batterier i al almindelighed

Når man snakker om batterier er noget af det første der dukker op i folks tanker typiske de runde 1,5 volts batterier, som vi i stor stil bruger til at komme i vores fjernbetjeninger,
Førhen blev der brugt flest C og D batterier, men i de senere år, ser man næsten kun AA og AAA batterier. Desuden vinder de små knapcelle batterier mere og mere frem.
Herunder vil vi forsøge at beskrive lidt mere omkring de forskellige batterier, batteri typer, batteri størrelser m.m.

Batterier AA og AAA

AA og AAA batterier er den, som de fleste kender fra dagligdagen. Det er de runde batterier, som har en dut i den ene ende og man bruger dem enten alene eller i kombination med batterier af samme størrelse og type. Disse batterier er ikke så dyre og da man tit har brug for dem, så køber man dem typisk i pakker med flere. Hvis man finder et godt tilbud på dem, så kan de oftest erhverves til priser helt ned omkring 2-4 kr. pr styk.

Denne type batteri fås også i genopladelige udgaver. Genopladelige batterier er noget dyrere, men der er flere fordele i at bruge denne type batterier og fx er der ikke nær så meget ressourcespild og at det er nemt, at man kan lade op i stedet for at købe nye.

Hvis man vælger genopladelige batterier i typen AA og AAA, så er stykprisen typisk på omkring 12-18 kr. pr styk – men hertil skal lægges prisen på en batterioplader til omkring 200 kr.

I forbindelse med de almindelige batterier kan det være godt at købe sig en batteritester, så man har styr på, hvilke batterier, der er mere strøm på og hvilke der er ved at være brugt. De fleste kender det med, at man tror, at batterierne er flade. Derfor skifter man batterierne i uret, eller hvad man nu står med. Her finder man ud af, at uret stadig ikke går og så står man med batterier, som er taget ud af pakningen. Typisk ryger disse løst ned i skuffen igen og når man så næste gang skal bruge batterier, så tager man nogle nye, fordi man ikke helt har styr på, om de løse batterier er gode. Der er rigtig mange penge at spare ved at købe en billig batteritester. En batteritester kan købes til priser fra omkring 30 kr.

Knapcelle batterier

En anden type batterier er knapcellebatterier

Knapcelle batterier er typisk på 3 volt stykket og er blevet meget populære de seneste år i takt med at vores udstyr bliver mindre og mindre. Knapcelle batterier bruges typisk i ure, fjernbetjeninger, mange nyere vægure, badeværelsesvægten eller køkkenvægten. Desuden er det den type batterier, som man finder i sin ParkOne, Park-n-go, Jacob Jensen eller andre mærker af elektroniske parkeringsskiver. Og det er også et eller flere knapcellebatterier, som du kan finde i din Saphe eller OhNo trafikalarm.

Når du skal udskifte batterierne i dine enheder, så skal du kigge på, hvad der står på det batteri, som sidder i i forvejen. Det er meget svært at se forskel på disse små batterier, men der er forskel både i diameter og tykkelse og det er derfor vigtigt, at du kigge efter og tjekker, at det nye batteri stemmer overens med det gamle batteri.

Prisen på knapcelle batterier varieret meget i forhold til, hvilket batteri man skal have – men stykprisen ligger typisk mellem 10 og 40 kr.

Her er en liste over de mest brugte knapcelle batterier

  • batteri ag13
  • batteri lr1130
  • batteri lr41
  • batteri lr44
  • batteri cr1632
  • batteri cr2
  • batteri cr2032
  • batteri cr2450
  • batteri gp192

Batterier til havemaskiner

I dag har vi rigtig mange ting, som kører på batterier ude i vores have og vi har også ting, som ikke direkte kører på batterier, men som bruger batterier. Fx bruger en havetraktor et batteri på samme måde som en bil, motorcykel eller en knallert gør.

Batterier til havetraktorer kan man ofte finde gode tilbud på og dermed få dem til priser på omkring 400 – 600 kr.
Disse batterier meget specielle, da de kræver vedligehold i form af efterfyldning af syre. Du kan læse mere om disse batterier længere nede på siden

Andre batterier, som vi bruger i vores havemaskiner er litiumbatterier, som bruges fx til batteridrevne plæneklippere, hækklippere, buskryddere / græstrimmere, kædesave / motorsav m.m.

Mange af de maskiner, som man før brugte benzin til, vælger mange at skifte ud med batteridrevne modeller. Litiumbatterier er så gode, at man i dag kan nå langt med en batteridrevet græsslåmaskine og hvis man gerne vil nå længere, så er det meget overkommeligt at købe et ekstra batteri eller to. Rigtig mange maskine benytter også de samme batterier. Så hvis man fx har en Bosch https://www.batteribyen.dk/elvaerktoej-batterier/bosch-batterier hækklipper og en Bosch græstrimmer, så kan disse benytte de samme batterier. Det er en stor fordel, fordi man så også kan vælge at gå ind og købe batterier med ekstra kapacitet og så have glæde af batteriet til flere maskiner.

En anden type batteri, som der bliver brugt rigtigt meget i dag er batterier til robotplæneklippere. Et batteri til en robotplæneklipper holder typisk i 3-4 sæsoner. Men hvis man ikke tager sin plæneklipper ind i frostvejr, så vil levetiden på ens batteri forkortes væsentligt. Prisen på et nyt batteri til en robotplæneklipper varerier lige så meget som nyprisen på en plæneklipper. Fx kan et af de populære mærker fx batterier til Worx og Worx Landroid variere fra ca. 400 kr. for et batteri til en af de små modeller og op til omkring 1500 kr. for et til den nye store Landroid.

Til sammenligning koster et batteri til en Stiga 2500 kr.

Batterier til køretøjer

Der findes en lang række køretøjer, som bruger batterier. På nogle er de den egentlige drivkraft – fx på en el-cykel, på elbiler og på hybridbiler.
På rigtig mange andre køretøjer, fungerer batterierne blot til at starte maskinen op med eller i nogle tilfælde til andre formål, som kræver strøm udenfor den tid, hvor generatoren på køretøjet laver strøm.

Hvis man skal have et nyt batteri til et køretøj, som drives af batteri, så er det vigtigt at man både har for øje, at man skal finde et batteri, som har stor kapacitet, som kan lades uden tab rigtig mange gange og som også lades forholdsvist hurtigt. Find batterier til bil/båd/lasbil/mortorcykel m.m. her

Hvis man skal skifte batteri fx på sin bil eller andet, som benytter sig at batterier med syre, så kan det være en stor fordel, at man tager et kig på nogle af de nye vedligeholdelsesfrie batterier, som er kommet på markedet. Der er ikke noget værre, end at man kommer ud til at batteri, som er løbet tør for syre og derfor er klappet sammen. Den eneste redning på den udfordring er nemlig, at man køber sig et nyt batteri og sætter på. Så det kan godt gå hen og blive en bekostelig affære. Prisen på denne type batterier er næsten umulige at give et bud på – da det afhænger af mærke og model. Prisen kan derfor ligge helt fra lidt over en plovmand og så helt op over flere tusinde kroner. Jeg har selv fået skiftet på min Nissan Qashqai hos en mekaniker og jeg gav 1400 kr. for batteriet. En kammerat måtte slippe næsten 3000 kr. til hans Qashqai (samme årgang) – han købte det bare hos en mekaniker i København……

Uanset om man skal have den ene eller den anden type af batteri, så husk at være opmærksom på, at finde et batteri, hvor polerne er placeret i den rigtige position. Specielt i nutidens biler er der ikke ekstra plads under kølerhjelmen, så hvis man få fat i et forkert batteri, så kan strømmen ganske simpelt ikke tilkobles grundet manglende plads.

Hvis man har udfordringer med sine batterier, så kan man overveje at købe en lader til bil batterier. En sådan lader koster ikke mere end 300 kr. på tilbud. Man skal bruge en lader til 12v eller til 24v, når man skal lade batterier til biler, motorcykler, både, lastbiler m.m. op.

Man kan også overveje at gå hele vejen og købe en god batteri booster Find boostere her . En batteribooster kan ret hurtigt sørge for, at der kommer strøm på batteriet igen, da det lader meget hurtigere end en almindelig lader. En god batteri booster kan købes til omkring 1000 kr.

Denne form for batterier er ret dyre og hvis man har flere batterier koblet samme, så skal man være opmærksom på, at man i mange tilfælde kunne man have undgået at skifte batterierne så tidligt, hvis man havde haft lidt mere viden. Der findes fx et produkt, som hedder Statera IQLizer. Det er et produkt, som benyttes til at forlænge batterierne levetid. Her er tale om en battery balancer, som det hedder på engelsk. På dansk har man valgt at oversætte det til batteriballance strømflytter. Du kan læse meget mere om det på producenten Statera ApS hjemmeside.

Batterier i vores husholdning

I dag bruger vi også mange batterier i vores husholdning og ikke mindst i de nye robotstøvsugere, skal der skiftes et batteri i ny og næ. Jeg har selv haft en robotstøvsuger i mange år og jeg har også prøvet at gå og irritere mig over, at den ikke rigtigt holdt strøm mere. Men jeg må indrømme, at jeg blev en anelse mere irriteret på mig selv, da jeg fandt ud af, hvor billige nye batterier til en robotstøvsuger er og hvor let det er at skifte dem. Mit eget nye batteri kostede kun 200 kr. på tilbud – men ellers ligger priserne typisk fra omkring 250 – 350 kr.
Find batterier til robotstøvsugere her

Batteriværktøj

I vores værksted bruger vi også rigtig mange forskellige typer af maskiner med batteri. Førhen var det kun en skruemaskine, men i takt med at batterier kan laves meget kraftigere og samtidig lette, så er det eftertragtet også at slippe for ledningen og skifte til fx en vinkelsliber på batteri eller måske en rundsav eller rystepudser.

Inden man går i gang med at købe sit nye elværktøj på batteri, så kan det være en fordel at undersøge udvalget. Fordi hvis man fx ønsker at have flere at stykker værktøj, så kan det være smart at købe alle fra samme type, så man kan bruge batterierne på tværs af de forskellige værktøjer. Fx kan batteriet fra en Makita boremaskine også bruges på en vinkelsliber fra Makita o.s.v
Find batterier til værktøj her

Uanset om man køber det ene eller det andet mærke i batteriværktøj, så vil batterierne med tiden blive slidt og dermed miste deres evne til opladning. Det betyder, at dit batteri med tiden vil kunne lagre mindre og mindre strøm. Når jeg selv vælger batteriværktøj, så kigger jeg også på, hvilke muligheder der er for nye batterier. Hvis jeg kan få en boremaskine, hvor det er muligt at købe et ekstra kraftigt batteri til løst, så vil det ofte være det, som gør at jeg vælge en maskine til frem for en anden. Når man skal skifte sine batterier, så er det en fordel at tage et kig på priserne online, inden man køber. Hvis man ikke er tryk ved at købe online, så kan man om ikke andet bruge prisen til at se, om man ikke kan få en mere rimelig pris i sit eget byggemarked.
Jeg har ofte fundet batterier til halv pris på nettet i forhold til hos min lokale tømmerhandel.

You may also like...