Hvad koster en fiskestang

Der findes mange forskellige former for fiskestænger og derfor er prisen og så meget forskellig.

Priser på de forskellige typer fiskestænger

Her ses en oversigt over, hvor bredt prisen på fiskestænger spænder.
Der kommer en forklaring på de forskellige typer længere nede på siden.

Forhandlere af fiskestænger

Der findes et hav af forskellige forhandlere af fiskestænger og det vil være umuligt at nævne dem her.
Men her får du en liste over de forhandlere, som hvadkoster.dk samarbejder med og hvor du altid er sikker på at få god rådgivning omkring køb af fiskestænger:
Sportdres Fiskegrej.dk
Lystfisk.dk
Korsholm
GrejFreak.dk
Fisk på krogen
Bombardashop

Billige fiskestænger

Hvis man bare gerne vil ud og fiske en tur med børnene, så kan man få mange fine stænger til priser på omkring 250 kr. Men man skal huske, at man også skal have et fiskehjul med til stangen.
Både når det kommer til spinnestænger og til fluestænger, så vil man kunne finde nogle gode tilbud på både stænger og hjul som sæt. Jo højere man kommer op i prisklassen, jo færre sæt er der at vælge imellem. Det skyldes, at dem som køber dyrt grej, rigtig gerne selv vil vælge, hvad de vil have og derfor ikke køber sæt.
Hvis man køber et samlet sæt, så vil der næsten også altid være line på hjulet. Dette er i øvrigt noget, som man skal huske at købe med, hvis man selv køber et løst hjul og der ikke følger line med.
Hvis man køber line og hjul samme sted, så kan man oftest få dem til at køre linen på hjulet uden ekstra omkostninger. Men man skal selv huske at bede om det.

Kom billigt i gang med at fiske

Hvis du gerne vil billigt i gang med at fiske, så overvej at låne dig lidt frem i starten og find så ud af, hvad dit behov er. Hvis du fx kun vil fiske i put&take, så køb en kort fiskestang. Men hvis du også gerne vil ud til kysten og fiske engang imellem, så skal du have en fiskestang med noget mere længde i.
Du skal være meget forsigtig med at handle fiskegrej brugt, hvis du ikke har forstand på det. I dag er det desværre meget let for folk at sælge deres ting på Facebook og der er rigtig mange, som ingen skrupler har i forhold til at tjene mest muligt.
Jeg har selv set masser af eksempler på, at folk køber billige fiskehjul og fiskestænger ind enten på udsalg eller fra Kina og så sælger de det til overpriser på Facebook. Så hvis du finder en stang, hjul eller et komplet fiskesæt til salg, så søg efter det på nettet og find ud af, hvad det koster i forretningerne.

Hvilken type stang skal man vælge?

Hvis man er nybegynder og man ikke helt har lagt sig fast op, hvilken form for fiskeri, at man gerne vil give sig i kast med, så vil de fleste blive rigtig glade for en fiskestang med en kastevægt på 5-25g (+7- nogle gram) på omkring et par meter med et fastspolehjul på. Jo lavere kastevægt, jo mere skrøbelig er stangen og hvis der er børn involveret, så kan det hurtigt gå galt.

You may also like...