Hvad koster det at have bil?

Hvad koster det at have bil?

At købe sig en bil er en stor udgift og man skal afsætte mindst 2.000 kr. pr. måned for at ramme nogenlunde rigtigt. Små biler koster i dag kun ganske lidt at købe fra helt nye af, om derfor bør man altid overveje grundigt, om man skal købe en ny bil i stedet for en brugt. Førhen kunne det næsten altid svare sig at købe en brugt bil, men med priser på helt ned under 1000 kr. pr. md. i afdrag på en sprit ny bil, så bør man virkelig overveje, om man ikke skal nøjes med en lidt mindre men ny bil i stedet for en ældre og noget større bil.

Find en bil efter dit behov

Hvis du skal køre meget langt hver dag, så er det værd at overveje en lille bil, som kører langt på literen, men som er til at holde ud at køre i.
Hvis man mest kører småture inde i byerne, så bør man klart overveje nogle af de nye microbiler, som både kører langt og som man kan få finansieret til meget billige penge.
Hvis man sommetider har brug for at køre med en trailer eller en campingvogn, så er man naturligvis nød til at købe en af de noget større biler. Da det kun er meget få af de små, som må trække ret meget og mange af microbilerne må slet ikke trække noget.

Prisen at have bil

Prisen på at have bil afhænger i høj grad af, hvor meget man skal køre og hvor lille en bil man kan nøjes med. Nogle af microbilerne kan købes til priser på omkring 1000 kr. pr. md. og minibilerne finder man ofte til omkring 1500 kr. herudover skal man naturligvis sætte penge af til service / reparationer og brændstof.

Bilforsikring og vægtafgift

Hvis man vælger at købe en samlet bilpakke, så får man ofte en serviceaftale med, så man ikke behøver at tænke på udgifter til service eller reparationer. Men det er meget sjældent, at man får en bilforsikring med og hvis man gør, så bør man alligevel altid overveje at få et par andre tilbud hjem også. I forbindelse med valg af bilforsikring er det vigtigt, at man har den rette dækning efter sit behov og man kan virkelig komme til at fortryde, hvis man ikke har den rigtige dækning. Man bør også være opmærksom på, at en ny bil koster væsentlig mere end en brugt bil i forsikring og derfor kan det fx for unge ofte bedre betale sig at købe en brugt frem for en ny.

You may also like...