Hvad koster det at være medlem af en a-kasse?

Det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, så man er sikret økonomisk i det tilfælde, at man skulle blive arbejdsløs. En a-kasse vil, udover at udbetale dine dagpenge, også kunne rådgive dig i forhold til din jobsøgning og karriere.

Prisen på a-kasser svinger ikke ret meget fra a-kasse til a-kasse. Den dyrest a-kasse koster omkring 470 kr. per måned, mens den billigst koster ned til 420 kr. per måned. Priserne er eksklusiv fagforening, og det er derfor kun a-kassen du betaler for her. Du skal dog være opmærksom på, at hos enkelte a-kasser kan du ikke købe a-kasse kontingentet alene, idet a-kassen og fagforening kommer i en samlet pakke. For et større overbliver over priserne kan du besøge denne side med a-kasse priser.

Vælg ikke kun på prisen

Når du vælger a-kasse er det dog vigtigt at du ikke udelukkende går efter prisen. Det er vigtigt at du også sikre dig, at den a-kasse du vælger både passer til dig i forhold til det service niveau du forventer og den rådgivning du har brug for. Er du f.eks. højt uddannet, så bør du vælge en a-kasse som har kompetencerne til at rådgive personer med samme uddannelse som dig – det kunne f.eks. være CA a-kasse. På den anden side, hvis du ikke har brug for karriere rådgivning målrettet mod dig og dit uddannelsesniveau, så kan det sagtens være fint, at vælge en af de tværfaglige a-kasser, som ikke har krav til deres medlemmer i forhold til faglig baggrund, og som derfor heller ikke tilbyder specificeret rådgivning til specifikke faggrupper.

Er det overhoved en god a-kasse?

En anden ting du skal være opmærksom på, når du vælger a-kasse, er, hvorvidt de levere den service og support man ville forvente af sin a-kasse. Hvor lang er sagsbehandlingstiden og er deres kundeservice søde og hjælpsomme? Ting som disse kan være svære at finde ud af, og derfor kan det være en god ide at smutte en tur forbi trustpilot, inden du tager det endelige valg af a-kasse. På Trustpilot kan du se og læse anmeldelser fra a-kassens egne medlemmer, og du får derfor et førstehåndsindtryk af, hvor godt a-kassen performer og hvor tilfredse dens medlemmer er. Er du typen som gerne vil have hurtig ekspedition og en kundeservice der bare er i top, så bør du vælge en a-kasse, som scorer højt på trustpilot.

You may also like...