Hvad koster en skorsten til et pillefyr.

Der findes en del forskellige skorsten og dette er en af grundene til, at man ikke kan vide en fast pris på en skorsten. Der er desuden rigtig mange andre faktorer som spiller ind herunder længden og dimension på skorstenen.
Hvilken dimension din skorsten skal have afhænger af størrelsen på dit pillefyr. Lige som man ikke bør købe en skorsten, som er for lille, så bør man heller ikke købe en skorsten som er for stor i dimensionen. Men en for stor skorsten er dog bedre end en der er for lille. Begge dele kan der dog kompenseres for, hvis uheldet skulle være ude. En for lille skorsten til oftest ikke skabe nok træk og derfor kan man hjælpe ved at sætte en røgsuger på. Hvis man derimod får monteret en skorsten, som er for stor, så kan der være så stort et træk i den, at den suger varmen ud af brændekedlen. For at kompensere for dette sætter man et spjæld på skorstenen. Spjældet justerer man efterfølgende, så det kan åbne sig og trække luft fra rummet med ind igennem skorstenen. På den måde sikrer man sig, at ens dyrt købte varme ikke bliver lukket direkte op i den blå himmel.

hvad koster en skorsten

For at finde hen helt rigtige dimension på din skorsten bør det anbefales, at du kontakter en fagmand. Den letteste måde at få rådgivning på omkring valg af skorsten, er at henvende sig til en af dem, som forhandler de forskellige skorstene. Herfra vil vi gerne anbefale et firma som fx hedestoker.dk, da de også monterer pillefyr og derfor har langt bedre forudsætninger for at rådgive, som de firmaer der blot slår op i en tabel og bruger de anbefalede indstillinger og dimensioner.

You may also like...