Hvad koster en hest?

En hest kan være lige fra gratis til at koste flere millioner.
Hvis man bare vil have en hest til at ride en tur i skoven på ind i mellem, så kan man sagtens finde en fornuftig hest til omkring 15.000 kr. Men som udgangspunkt så bør man regne med, at jo mindre erfaren man er, jo mere bør man betale for sin hest.

Indkøbsprisen er ikke afgørende

Når man skal ud og købe en hest, så bør man ikke gå så meget op i, om hesten koster 1000 kr. eller om den koster 10.000 kr. Uanset om man opstalder sin hest på en rideskole eller om man finder et privat opstaldningssted, så skal man forvente, at man kommer til at betale minimum 1500 kr. pr. md. for at holde hesten. Disse penge skal man betale uanset om man bruger hesten eller ej og derfor er det rigtig vigtigt, at man køber en hest, som man kan få glæde ud af.
Desuden så koster det kassen at være ejer af en syg hest, så man skal virkelig se sig for.

Prøv hesten mange gange

For både din egen og for hestens skyld, så bør du prøve hesten mange gange og helst i dens vante omgivelser. En hest skal falde til efter en flytning og selvom du får en hest på prøve, så kan du ofte ikke se dens sande jeg indenfor den tid, som en normal prøvetid er. Så tag ud til opstaldningsstedet og kig på hesten der og prøv at ride den nogle gange.

You may also like...