Hvad koster en hjemmeside?
En hjemmeside koster som sådan ikke noget, men hvis man gerne vil have sit eget domæne, så koster det 45 kr. pr. år for domænet og hvis man ikke har sin egen server, hvilket der ikke er ret mange der har, så koster det penge at have sit domæne hostet hos en udbyder.
Gratis hjemmeside
Man kan få en helt gratis hjemmeside på mange måder. Hvis man har sit domæne hostet, så tilbyder ens udbyder i rigtig mange tilfælde en eller anden form for skabelon til at bygge hjemmesider i. Der er også rigtig mange, som tilbyder noget man kalder for 1-klik installation af cms systemer.
Gratis hjemmeside uden eget domæne
Man kan også sagtens lave sig en gratis hjemmeside hos fx http://www.123hjemmeside.dk/, men hvis man ikke eger sig efter domæne, så skal man være klar over, at man ikke selv ejer det indhold, som man lægger op. Så hvis du har planer om at bruge lidt tid på at lave sin egen hjemmeside, så bør du altid købe dit eget domæne, så du ejer indholdet og kan flytte rundt med det, som du har lyst til.
Hvad er et CMS system?
Et CMS system er et system til at bygge hjemmesider i. De mest kendte systemer er WordPress og Joomla. De seneste år har WordPress dog vundet mere og mere indpas og med god grund. WordPress er så super simpelt at alle kan finde ud af det. Med udbydernes 1 klik installationer er man virkelig i gang med et enkelt klik og så skal man bare i gang med at lave indhold. Det er forskelligt fra host til host, hvor mange og hvilke gratis CMS systemer de tilbyder. Hos Netgiganten tilbyder de fx hele 10 forskellige gratis one-click CMS systemer.
Herunder ses et screenshot af oneclick stemerne
Design af hjemmeside
Hvis man vælger at bruge WordPress eller Joomla, så ligger der et hav af gratis skabeloner ude på nettet og ellers kan man for virkelig ingen penge benytte sig af fx http://www.fiverr.com/, hvor man kan få lavet sin helt egen skabelon til 5 – 10$, hvilket vil svare til ca. 28 – 50 kr. alt efter valutakursen
Her finder du en liste over alternative udbydere af webhosting og hjemmeside løsninger