Hvad koster et Excel-kursus?

Excel er et regneprogram i Office-pakken, hvori man kan lave beregninger, optegnelser og grafer. Mange virksomheder benytter programmet til økonomiske optegnelser og baserer deres forretningsmæssige beslutninger ud fra analyser af tallene i arkene.

Mange bruger dog også programmet privat til forskellige gøremål som madplaner, budgetplanlægning, logbøger om træning og meget andet. Der kan med andre ord være mange gode grunde til at tage et kursus i brugen af Excel, om så du vil bruge programmet privat eller professionelt.

Du kan som udgangspunkt tage et Excelkursus på tre forskellige måder, men der er både prisforskel, kvalitetsforskel og andre fordele og ulemper forbundet med de tre forskellige måder. Disse ting vil vi komme ind på i denne artikel.

Gennem dit job

Hvis du arbejder inden for en branche hvor det giver mening at du bruger Excel, kan du eventuelt få din chef til at bevillige penge til at du får et Excelkursus. Typisk vil denne slags kurser løbe over et par dage og stille en instruktør, lokaler og en computer til rådighed. Ulempen ved denne måde er at kurserne med en instruktør er dyre, og at det kan være svært for dig at få din chef overtalt til ideen. Den store fordel er selvfølgelig at du får kurset betalt af din arbejdsplads.

Aftenskole

Hvis du er glad for ideen om at have en instruktør, men ikke kan få kurset gennem dit job, kan du også vælge selv at betale for et kursus, og tage det gennem aftenskolen, eller andre udbydere. Et todages kursus vil typisk koste omkring 5.500 kroner, og et intensivt lynkursus omkring 2.000 kroner.

Online kursus

Den sidste mulighed er at tage et online kursus. Ved disse kurser får man typisk tilsendt en e-bog og et login til en hjemmeside hvor man kan se en række instruktionsvideoer i brugen af Excel. Fordelen ved denne måde at tage et kursus på, er at du kan tage det derhjemme og kan gå til og fra computeren.

Derudover er onlinekurserne langt billigere end dem med instruktør. Et eksempel på denne slags kurser kan du se hos Excel-guiden.dk.  Et alternativ er NemProgrammering.dk, hvor du tilmed får de første 10 undervisningsvideoer gratis. Se mere her: Online Excel kursus. Denne måde er god til dig som måske allerede har en smule kendskab til Excel, for så kan du springe de dele af kurset over du allerede kender.

Du kan som en sidste løsning også vælge at følge et gratis kursus på nettet, men dette vil vi ikke anbefale, da disse kurser ofte er udarbejdet af personer der ikke er kompetente til det. Det kan med andre ord godt svare sig at betale for at få et Excelkursus

You may also like...