Hvad koster et nyt tag

Prisen på et tag afhænger naturligvis af, hvor stort et hus man har eller hvilken bygning, som man ellers vil have lagt nyt tag på.
Prisen afhænger også af, om der skal gøres noget ved tagkonstruktionen eller om man bare kan skifte fx de gamle tagsten til nogle nye. Hvis man fx har tagplader på og gerne vil skifte over til et tag af tagsten, så skal man have lavet et helt nyt undertag, ændret på afstanden mellem taglægterne og mange andre ændringer. I mange tilfælde vil det også være nødvendigt, at man forstærker sine spær, da et tegltag er noget tungere end et tagpladetag.

Beregn prisen på et nyt ståltag hos Stålbutikken

Hvis man ikke vil betale nogen for at lægge et nyt tag op, så bør man som minimum sørge for, at man får nogle professionelle til at regne på, om ens nuværende tagkonstruktion er stærk nok til at bære det nye tag eller ej. Hvis taget bliver for tungt kan det presse husets vægge fra hinanden og i værste fald ødelægge hele huset.
Hvis man gerne vil have et godt tilbud på et nyt tag, så kan det anbefales at bruge en af de mange muligheder for at få flere tilbud på et nyt tag. Det letteste vil være at tage fat i et af de firmaer, som har specialiseret sig i, at indhente gode tilbud på fx nyt tag. Disse firmaer har som regel kontakt til nogle meget billige og dygtige leverandører at tag og så er man selv fri for at skulle rundt og tjekke priser.
Hvis man vælger selv at hente tilbud hjem, så vil man ofte opleve, at de tilbud som kommer er så forskellige, at det er næste umuligt at sammenligne dem. Hvis man får tilbuddet gennem et firma, så er det dem, som har specificeret, hvad der er behov for og man bliver derfor ikke preset ud i at skulle tage stilling til en masse ekstra ting og sager

Hvilken type tag er bedst

Inden du går i gang med at hente tilbud hjem, skal du har dig gjort klar, hvilken type tag du ønsker at lægge på dit hus. Og her er der desværre ikke bare frit spil.
En ting er, at man kan komme i situationer, hvor det ikke er muligt at lægge det ønskede tag. Dels kan der være restriktioner i dit område – fx ønsker man i nogle villakvarterer ikke at få glaserede tag ind, da disse kan skabe stort genskin til gene for naboerne. Der kan være en lokalplan, som ønsker at bibeholde en vis ensartethed og fx have vedtaget, at husene skal have røde tage m.m. Der kan også være nogle fysisk udfordringer i forhold til at skifte sit tag, da tagkonstruktionen skal være noget kraftigere ved et tag med tegl, som den skal ved eternitplader eller stålplader. En tagkonstruktion kan ofte forstærkes, så den kan bære et tegltag, men det er vigtigt, at man får lavet en beregning og ikke bare lægger det op, da det på sigt kan skubbe husets vægge fra hinanden.


Få råd og vejledning til udskiftning af tag her

You may also like...