Hvad koster garn

Garn er et meget vidt begreb og kan koste lige fra en femmer pr. rulle og til over 100 kr. for en rulle.

Tilbud på garn

Hvis man er heldig og finde gode tilbud på garn, så kan man få det meget billigt. Men man skal dog også være opmærksom på, at garn ikke bare er garn. Garn findes i rigtig mange varianter og kvaliteter og hvis man vil have garn af god kvalitet, så må man betale for det.
Men hvis man fx bare gerne vil have fat i noget billigt garn til fx at hækle nogle karklude af og hvis man ikke er så sart omkring, om der er lidt ujævnheder i garnet, så kan man finde rigtig gode tilbud på fx anden sorteringsgarn.

Billigt garn

Man kan sagtens finde helt ekstremt billigt garn i fx Bilka, Brugsen eller Føtex, men ofte vil man også opdage, når man kommer hjem, at den billige pris skyldes store forskelligheder i farverne, at rullen ikke er lavet i en tråd, men at der findes op til flere knuder indeni rullerne og andet, som man ikke oplever, hvis man køber kvalitetsgarn.
Når dem, som går meget op i det køber garn, så taler de om, at de skal have garn fra det samme batch. Det betyder, at de vil have, at det garn som de får, er fra den samme indfarvning af garn.

Når man finder det helt billige garn i butikkerne, så finder man det ofte i store kurve eller reoler, hvor det er taget ud af pakkerne og enten ligger på en hylde og er sorteret efter farve eller bare i en stor rodekurv, hvor man så kan se, om man kan finde flere nøgler i samme farve. Ulempen ved denne typer er, at man ikke har nogen ide om, om garnet er fra samme pakke.

Hvis man blot skal lave et par strømper eller en karklud, så er man ofte ligeglad. Men hvis man nu skal lave en ny trøje, så er det jo super ærgerligt, hvis man ender ud med en trøje, som skifter farve efter nogle gange i vaskemaskinen og så har en farve foran og en anden bagpå – eller måske er det “bare” det ene ærme, som ender ud i en helt anden nuance end det andet.

Hvis det er en risiko, som du kan leve med, så kan du sagtens købe billigt garn i forretningerne. Men hvis det ikke er, så kan du med fordel handle online, hvor du også kan få meget billigt garn, men hvor du også kan sikre dig, at du får nøgler fra samme batch.

Garn af høj kvalitet

Hvis du skal ud og have fat i noget godt kvalitetsgarn, så hold dig til de kendte mærker. Sørg for at du køber fx Garnstudio Drops Design garn, Hjertegarn eller nogle af de andre kendte mærker. Hvis du ser, at der står Julie, Ella eller nogle andre helt tilfældige navne på bundterne, så må man forvente eat garnet ikke er af særlig høj kvalitet.

Køb garn online

Hvis du gerne vil have det bedste priser på garn, så skal du helt klart kigge efter det online. Der findes nogle ret store og fede webshops med garn, hvor du foruden at få garnet til en langt bedre pris end i forretningerne ofte også kan købe endnu billigere garn ved at benytte deres mængderabatter. Man kan ofte opnå rigtig store rabatter og besparelser ved at købe hele poser med fx 10 ruller i.
En af disse rigtig gode webshops er www.rito.dk

Producenter af garn

Der findes et utal af producenter af garn og nogle producenter står for en bestemt kvalitet, nogle andre står for bæredygtighed eller andre værdier, men andre igen blot har lavet et brand for at kunne levere billigt garn til forbrugerne.
Nogle brands har rigtig mange år på bagen og for langt de fleste brands af den type, finder man garn i meget høj kvalitet og med en klar vision bag firmaet. Et af de mere kendte brands er Drops .

You may also like...