Hvad koster en bryllupsgave?

I Danmark bliver der årligt brugt mere end 21,3 milliarder kroner årligt på anledningsgaver. Vi har i den anledning taget et nærmere kig på bryllupsgaver, som er en af de anledninger hvor der bliver givet for flest penge. Der er naturligvis stor forskel på, hvad en bryllupsgave koster eller rettere hvor meget man skal give for i bryllupsgave.

Vi har kiggede nærmere på en undersøgelse fra 2011, hvor Nordea satte sig for at klarlægge hvor mange penge danskerne bruger på bryllupsgave. Beløbets størrelse afhænger naturligvis af relationen som personen har til brudeparret, og du bestemmer naturligvis selv, hvor meget du vil give for. Desto tættere personerne som giver gaven er på brudeparret, desto dyrere gaver giver de typisk.

Hvor meget giver vi for?

Brudepar får gennemsnitligt gaver for 20.000 kroner til deres bryllup. Den tætteste relation – forældreparrene – giver typisk en bryllupsgave til en værdi af 4.000 kroner.

Bedsteforældre giver typisk for omkring 2.000 kroner når de skal finde en bryllupsgave. Familiemedlemmer længere ude giver gaver for 500 kroner. Slutteligt viser undersøgelsen at venner og bekendte er dem som giver for færrest penge. Her koster gaven typisk 270-460 kroner.

Hvad giver vi i gave?

Danskerne giver rigtig mange forskellige gaver. En ting går dog igen ved de fleste bryllupper. Man giver som udgangspunkt ikke kontanter i gave. Danskerne foretrækker at give fysiske gaver.

Vi har nedenfor samlet et par konkrette gaveidéer til bryllupsgaven som vil skabe glæde hos brudeparret:

Ophold:

En særdeles populær bryllupsgave er et ophold. Hvad end det så er et spaophold, wellnessophold eller et romantisk ophold i udlandet. Mulighederne er mange og priserne variere naturligvis. Fra omkring 800 kroner for et endags ophold på en kro og op til flere tusindende kroner for flere dages gourmetophold.

Grill

Weber har lavet en lækker gasgrill med navnet Performer Premium. Risten måler 57 centimeter i diamater. Grillen kommer med et smart bord, hvor maden kan tilberedes og så er vognen naturligvis med hjul så brudeparret skal have transporteret den rundt i haven.

 

You may also like...