Hvad koster en rollator? 

Gennem de sidste par år har der nærmest hersket en priskrig indenfor rollatorer. Det er sket i takt med, at færre og færre får deres rollator bevilliget af kommunen.

De faldende bevillinger betyder, at salget af rollatorer direkte til ældre er steget eksplosivt. Samtidigt kommer der flere og flere ældre til, så markedet samtidigt bliver større.

 

Det har sat gang i en udvikling, hvor forhandlerne kappes om hvem der kan tilbyde den billigste rollator. Dén kamp har Harald Nyborg længe ført med deres rollator til 599 kroner. Senest er førertronen dog overtaget af nordjyske Actium Plus, der sælger en rollator til 499 kroner.

Som følge af prisstriden er mange desværre gået på kompromis med kvaliteten. Derfor er de billige rollatorer ofte af en ikke videre god kvalitet, og køber man en rollator til under 500 kroner kan det næppe være ud fra en forventning om at få et godt, langtidsholdbart kvalitetsprodukt med hjem.

 

Stålkonstruktion med høj vægt

En af de største ulemper ved en billig rollator er, at den næsten altid er fremstillet med en ramme af stål. Selvom stål er et utroligt solidt materiale, er det ikke videre velegnet til den type produkter. Det skyldes den høje vægt, som gør rollatoren tung.

 

Rollatorer fremstillet i stål vejer ofte omkring 10-11 kilo, hvor en lidt dyrere rollator i aluminium vejer omkring 7 kilo. Man kan også købe en kulfiber rollator, hvor vægten kommer helt ned på 5-6 kilo.

Selvom den ekstra vægt ikke umiddelbart lyder af meget skal man huske på, at rollatorer jo netop bruges af ældre og gangbesværede. Derfor gør det en markant forskel når den f.eks. skal løftes op over fortovskanter eller dørtrin i hjemmet.

 

Bremser og hjul har kort levetid

En anden ulempe ved de billige rollatorer er bremserne. Selve bremsegrebene er normalt udmærkede, men bremserne låser for det første ikke hårdt nok, og de slides væsentligt hurtigere end på en god rollator.

 

Derudover er hjulene sjældent værd at skrive hjem om. I de fleste tilfælde er de lavet i hård plastik. Det betyder for det første at stødabsorberingen er dårlig, og at hjulene hurtigt slides op. Som alternativ bør man vælge gummihjul eller luftfyldte hjul.

 

Hvilket prisleje skal du så kigge i?

Med ovenstående kritik af de helt billige rollatorer er spørgsmål så hvad man i stedet skal vælge. Som førstegangsbruger bør man ofte 1 – 2.000 kroner på en rollator, måske en smule mere. Til den pris får man en rollator fra mellemklassen, hvor udvalget er ret stort. Prisklassen derover består normalt af rollatorer med meget tilbehør, eller hvor vægten er holdt ekstra lav. Dem bør du i første omgang se bort fra.

Se udvalget af rollatorer hos Livetsomsenior.dk her.

You may also like...