hvad koster det at tage et brusebad

Prisen på et brusebad er dels afhængig af længden på badet, prisen på vand i dit område og din type af bruser.

Hvis du har en ganske almindelig håndbruser, så skal du forvente at den giver mellem 10 og 20 liter vand pr. minut.

Man siger at det koster omkring 1 krone pr. minut at gå i brusebad, hvis man taget et bad med badevandstemperatur på omkring 40 grader.

Sådan finder du ud af, hvor meget et bad koster hos dig selv

Varmt vand koster mere end koldt og derfor betyder det også noget for prisen på vandet, om du bruger meget varmt vand eller om det blot er lunkent.

Hvis du vil have den præcise pris på et bad i din brusekabine, så kan du tage et stopur og prøve at hælde vand op i en balje i præcis 1 minut. Bagefter kan du måle, hvor meget vand der er i baljen og ud fra din pris på vand, kan du få en god indikation af, hvad det koster at gå i bad hjemme hos dig.

Som du kan se herunder, så koster det fra ca. 1400 kr. og opefter for en person pr. år at gå i bad hver dag i mindst 5 minutter.
Jeg er ikke en af dem, som er langsom under bruseren, men jeg må indrømme, at 5 minutter er minimum, når jeg går i bad. Så derfor har jeg undersøgt mulighederne for at spare lidt nærmere.

Tænk over valget af bruser

Prisen på et bad er i høj grad også afhængig af, hvilken bruser, man har. En bruser med sparefunktion kan nemt spare en for op mod 50% i vandforbrug.
Jeg vil bestræbe mig på at få skrevet en artikel omkring de forskellige brusehoveder i nærmeste fremtid, men indtil da så tag et kig hos forhandlerene og se, hvor mange procent de forskellige brusere og brusehoveder nedsætter vandmængden med.
Fx kan du hos WATTOO eller Davidsenshop finde et stort udvalg i produkter og der er de fleste steder opgivet både besparelser og antal liter på produkterne. Begge steder kan du både finde komplette brusesæt og løse håndbrusere eller brusehoveder.


Davidsen Shop – Brusere


WATTOO Brusere

Undersøgelser viser, at vi bruger omkring 35% af vores vand i hjemmet på at gå i bad og anden form for hygiejne, så hvis man gerne vil spare nogle penge, så er brusebadet bestemt et godt sted at starte.

Stor undersøgelse af vandforbrug

I en undersøgelse tilbage i 2015 kom DR frem til, at hvis man tager en gennemsnitspris på vand for en familie i Danmark, så vil en badetid på 5 minutter i ca. komme til at koste 1390 kr. på et år, mens badetiden på det dobbelte af gode grunde koster ca. det dobbelte.
Du kan læse hele DRs undersøgelse her

Udfordringer med teenagerens vandforbrug

Typisk kommer udfordringerne til bad i takt med at ens børn bliver større og specielt i teenageårene kan det virkelig gribe om sig.
Mange vælger måske at bære over, men hvis man har en teenager, som tager bade på en halv time, så kan oplysningen om, at det koster ca. 8000 kr. i året, måske få nogle forældre til at reagere.
Alternativ kan man jo bede de unge om at give et tilskud til vand – 500 kr. kunne jo være meget passende pr. md. da det ikke engang dækker differencen i forhold til, hvis man kunne få dem ned på ca. 5 minutter.
badpris

Brusere med vandbesparelse

Hvis man ikke ønsker at reducere badtiden, så kan man med fordel overveje at skifte bruseren ud med en sparebruser. Hvis man vælger at gå all in og købe fx et af de mest økonomiske bruserhoveder fx fra Hans Grohe , så skal man slippe et sted mellem 2000 og 4000 kr. for et brusehoved. Men så er man også sikret en reduktion i vand på 50% og det er derfor tjent ind igen, inden at der er gået et år.

Hvis man er en hustand på 4 personer, som går i bad stort set hver dag, så kan man spare rigtig mange penge på at købe et vandbesparende brusehoved.

You may also like...