Hvad koster et anker

Man kan få et m-anker på 5 kg til kun 159 kr. og i den dyre ende kan man finde et m-anker til omkring 350 kr.

Hvis man gerne til have et billigt anker og kan nøjes med et noget lettere anker, så kan man købe sig et såkaldt paraplyanker til priser helt nede fra 59 kr. for de mindste som vejer 1,5 kg.

Hvilket anker skal man vælge

Et ankers størrelse afhænger af både bundforhold og af bådens størrelse.
Hvis man sejler meget, hvor der er klipper i bunden, så er det en rigtig dårlig ide at smide et 10 kilos paraplyanker ud, da man så ikke kommer af sted igen, før man har klippet tovet til ankeret, fordi man får det ALDRIG op. Men hvis man sejler i de danske farvande, hvor der er masser af sandbund og generelt er blød bund, så er et paraplyanker perfekt. Et paraplyanker har dog tendens til ikke at sætte sig alt for hårdt fast bunden og derfor kaldes det også for et frokostanker, da man ikke altid kan være helt sikker på, at ligger stabilt det samme sted hele tiden.

Overnatning med m-anker.

Et M-anker er en kopi af det meget anerkendte Bruceanker. Dette er et rigtigt godt anker til en lang række bundforhold og fungerer lidt ligesom en plov i en mark. Ankeret er udformet, så “plov” siden er væsentligt tungere end “langsiden” hvori man har sit tov eller ankerkæde bundet. Et M-anker fungerer kun, hvis man har tilstrækkelig lang ankerline eller kæde i det, da det intet er værd i lovret stilling. Sp sørg for at du har et rigeligt langt ankertov med, hvis du benytter dig af et M-anker.

You may also like...