Hvad koster foder til en ældre hund

En ældre hund har brug for mere til at holde kroppen rask og smidig og man kan finde utrolig mange forskellige slags foder til det på markedet.

Pas på svindlerne

Pas på ude på markedet i forbindelse med køb af hundefoder – fordi der er et kæmpe marked for hundefoder og mange gange forsøger uvidende at få en bid af kagen uden at have moralen med. Så hvis du ikke selv ved noget om hundefoder, så vil jeg anbefale dig, at du tager til et par foredrag omkring emnet, så du kan skille skidt fra kanel.

Min hund er en ældre hund

Jeg har selv en labrador på 8 år og den har været frisk og frejdig indtil for omkring et halvt år siden. Men så begyndte den sommetider at halte lidt og jeg har derfor valgt at give den et kosttilskud.

Hvad indeholder et seniorfoder

Jeg startede med at undersøge rigtig mange forskellige typer foder og det er endnu ikke lykkes mig at finde den røde tråd i – hvad forhandlerne vælger at kalde for seniorfoder.

Nogle producenter kalder deres seniorfoder for senior og hvalpefoder.
Andre mener, at et seniorfoder skal være fedtfattigt (og i et hvalpefoder er der typisk meget fedt). Nogle laver seniorfoder, som er beregnet til små, mellem eller store hunde.
Andres seniorfoder kan bruges til alle størrelser hunde.
Og jeg har heller ikke kunnet finde hoved eller hale i, at det måske er det dyre og dyrlægeanbefalede foder, som er inddelt efter hundetyper eller vægt – det er nemlig også meget forskelligt.

Det eneste, som jeg har kunnet finde en sammenhæng i, er: at der er mere omega3 i alt seniorfoder.

Men hvorfor skal jeg betale meget mere for et foder, hvor der er lidt mere omega3 i, når der er mulighed for at købe tilskud ved siden af? Jeg er kommet frem til, at jeg hellere vil købe en flaske lakseolie og give min hund det ved siden af, fordi der er faktisk meget mere omega3 i, som det der er i et færdigt foder og så bliver det heller ikke harsk, som meget foder med laks eller andet fisk godt kan blive.


Men hvilket foder skal man så vælge?

Jeg har heldigvis været til foderforedrag nogle gange og en af de ting, som jeg har bidt mærke i er, at hunden i naturen typisk vil få en fordeling mellem protein og fedt på 26/16. Altså 26% protein og 16% fedt.

Jeg har som sagt en labrador og den er lige så glad for mad, som alle andre labrador er. Og derfor har jeg nogle gange forsøgt mig med slankefoder til hunden. Men hver gang er den indenfor omkring 14 dage begyndt at skælle i pelsen og den er blevet fedtet og træls (ja jeg er fra Jylland) at se og mærke på. Og når man læser på pakken af et slankefoder, så vil fordelingen af protein og fedt også ligge meget langt fra de 26/16.

Så jeg har fundet ud af, at jeg skal have et foder til min hund, som ligger deromkring og det skal jeg stadig, selvom hun nu er ved at blive en ældre dame. Men så giver jeg hende selv lakseolie ved siden af og nu skal jeg også til at teste et andet tilskud med Glykosamin og MSM, som gerne skulle befri hende for de halte dage. Men det kommer der mere om senere.

Men hvad koster det så at fodre på en ældre hund?

Ja det er så et rigtigt godt spørgsmål – fordi det kommer også meget an på, hvad man skal kompensere for, hvor stor er hunden m.m. Jeg prøver, at tage udgangspunkt i en hund på omkring 25-30 kg i min beregning.

Hvis din hund kan nøjes med et billigt seniorfoder fra dagligvareforretningerne, så kan den fodres for omkring 100 – 150 kr. pr. måned.
Hvis du som mig vælger at købe noget dyrere foder, så koster selve foderet omkring 200 – 250 kr. pr. måned.

Min hund får desuden for ca. 100 kr. lakseolie hver måned og det nye tilskud vil komme til at koste næsten 250 kr. hver måned. Så jeg bruger rundt regnet 600 kr. til foder til min hund hver måned.

Prisen på lakseolie er forskellig

Når man skal købe lakseolie, så skal man være opmærksom på, at lakseolie er ikke bare lakseolie. Eller er det. Der er mange teorier på området. Dem som sælger det billige lakseolie siger, at der ikke er forskel. Dem som sælger det dyre, siger at der er meget stor forskel. Det er rigtigt svært at bevise, om det ene eller det andet passer.
Der er også producenter, som laver lakseolie, som kan bruges til alle dyr og så er der producenter (fx Gilpa, som der er reklame for herunder) og de laver lakseolie, som er specielt beregnet til hunde. Hvis man køber lakseolie til fx heste, så kan man nogle gange købe nogle store dunke med fx 2,5 liter i. Det gør det noget billigere i indkøb. Nogle siger dog, at så store mængder godt kan blive harsk. Så hvad du vælger er lidt op til din egen overbevisning og hvor mange penge du er villigt til at smide i olien.

You may also like...