Hvad koster konfektforme

Hvis man gerne vil lave sin konfekt selv, så er det uundværlig at have gode fleksible konfektforme.

Billige konfektforme

Førhen købte man sine konfektforme i en eller anden interiør shop, hvor man typiske betalte alt for meget for dem. Min første konfektforme, gav jeg 150 kr. stykket fra og de var fra Cook & Baker. De sidste som jeg har købt, købte jeg hos Bagetid – hvor jeg kun gav 40 kr. pr. stk. og efter min mening er de fuldt ud lige så gode, som de dyre. Faktisk har de dyre silikoneforme lidt tendens til at blive hvide, når man kommer dem i opvaskemaskinen og det gør mine de billige forme slet ikke.

Find de bedste priser på chokolade kapsler her!

Hvilke forme skal man vælge

Når man skal købe konfektforme, så skal man overveje to ting – materialet og formen.
Materialet er meget afgørende for, hvad man forventer at bruge dem til. Hvis de skal bruges til konfekt, så ville jeg personligt foretrække enten papirsforme eller silikoneforme. Hvis man vil lave noget, hvor man bagefter med lidt forsigtighed skal have tingene ud bagefter, så bør man gå efter så blødt materiale som muligt. Men hvis man skal lave noget, som fx skal smøres med chokolade, så skal man naturligvis også vælge et materiale, som er tilpas hårdt til, at de kan bruges til det formål, så der er papirsforme ikke værd at bruge.

Se de bedste priser på chokoladeforme i silikone!

Formen på formen

De første konfektforme, som jeg købte, var nogle forholdsvis dybe hjerter. Jeg var af den opfattelse, at det var super, fordi så kunne der være noget mere i. Men jeg har fundet nogle ting, hos de dybe forme, som man bør overveje. Hvis formene, som i mit tilfælde, skal bruges til at lave chokoladekonfekt i, så skal man overveje at købe lidt mindre forme. Chokoladestykkerne bliver faktisk ret hurtigt for store og hvis man har kommet noget flydende indeni, så er det ikke let at bide dem over. En anden ulempe ved de dybe forme er, at man skal have ret godt ved dem, når man skal have konfekten ud igen. Igen – hvis man som i mit tilfælde tit laver chokolade med fyld, så skal man have et MEGET tykt lag chokolade i formene, hvis man skal sikre sig mod at stikke fingrene igennem, når man skal have det ud af formene. Så hvis man skal lave chokoladekonfekt i sine silikoneforme, så pas på ikke at få for dybe forme og specielt, hvis de har ret lodrette sider. Til konfekt er forme der er mere åbne klart at foretrække. Mine yndlings forme til konfekt er stjerner og pyramider – de er rigtig nemme at få til at holde, uden at man er nød til at bruge halvt chokolade og halvt fyld, som hurtigt kommer til at smage alt for meget af chokolade.

You may also like...