Hvad koster Mayflower bomuldsgarn

Mayflower er en producent af garn og deres produkter er blevet meget populære herhjemme. Førhen var det typisk mærker som Drops fra Garnstudio eller Hjertegarn, som det strikkende og hæklende folk gik efter, men i dag er Mayflower et af de rigtig hotte brands indenfor garn og hobbyartikler.

Mayflower har forstået at følge med tiden og kan derfor sælge garn i mange rigtig smarte designs til billig pris.

Mayflower laver garn i bundter fra 50 gram og helt op til 200 gram pr. nøgle. Så derfor kan man ikke komme med en præcis pris på en gangnøgle. Typisk starter priserne for Mayflowergarn på omkring 10 – 20 kr. pr. nøgle. Men prisen er meget svingende og for at finde den billigste pris, er det en god ide at handle hos en forhandler, som har prisgaranti. Forhandlere som har det, er ofte også de billigste, da de ellers skulle bruge alt for lang tid på at give folk penge tilbage.

Et af de steder, hvor jeg altid selv har haft rigtig gode erfaringer med at handle er hos Rito.dk i Skive. De har et kæmpe udvalg, ekstrem god service, billige priser og mega hurtig levering.
Mayflower garn

Mayflower Easy Care bomuldsgarn cotton 8/4

Mayflower producerer både bomuldsgarn og uldgarn. Men det er klart deres bomuldsgarn, som de er mest kendte for. Der findes et hav af forskellige modeller, men Easy Care og kvaliteten Cotton 8/4 er nogle af dem, som der bliver langet rigtig mange hen over disken af.

En af fordelene ved at bruge garn af ren bomuld er, at man ved vask ikke behøver være så forsigtig. Hvis man skal vaske noget, som man har strikket eller hæklet af hvidt garn af ren bomuld, så kan man faktisk sagtens give det en kogevask. Hvad garnet er farvet, så kan det typisk tåle 60 graders vask. Det at man kan koge hvidt bomuldsgarn bør man tage med i sin overvejelser, hvis man har projekter, som man er ved at lave til børn.

Mayflower garn og opskrifter

Mange tror, at man er nød til at bruge det garn, som der står i opskriften, men bare fordi man fx har en opskrift fra Drops, så betyder det ikke, at man nødvendigvis behøver at bruge garn fra Drops til at strikke eller hækle med.

Det som er vigtigt er, at man finder garn i den rigtige tykkelse. Så hvis man fx har en Mayflower strikkeopskrift , hvor der står, at man skal bruge pind nr. 3, så kan man sagtens bruge garn fra Hjertegarn til pind nr. 3. Men skal dog lige være lidt opmærksom på, at selvom den anbefalede pind er 3, så kan der godt være forskel i tykkelse og struktur. Og derfor bør man som hovedregel bruge garn fra samme producent og i samme kvalitet til hele projektet. Fx skal man ikke strikke en trøje af en blanding af garn fra fx Drops og Mayflower eller måske benytte sig af Mayflower Life, Mayflower Cotton 8/4 junior og Mayflower Easy Care, selvom de sidste kvaliteter alle kan strikkes på pind 3,5.

You may also like...