Hvad koster en god hverdag

Det er let at nyde ferierne, festerne og fridagene. Og mange af os betaler gerne for den årlige tur til Grækenland og sparer op til den runde fødselsdag. Men hvad koster en god hverdag egentlig?

Kigger du i kalenderen, så er der ca. 5 ugers ferie, godt 10 helligdage og 52 weekender strøet ud over hvert år. Men mellem dem er der ca. 260 hverdage, hvor vækkeuret tit ringer alt for tidligt. Der er måske koldt udenfor, så dynen føles ekstra varm. Måske er der kø på vejene. Og du starter dagen med at løbe rundt og finder sokker, der passer, så du kan komme ud og lufte hunden, inden du skal ud i regnen på cyklen, eller nå bussen.

Alle de almindelige mandage, tirsdage og andre hverdage bliver let dage, der skal overstås, så vi kan komme frem til de små pauser, vi har i ferier og på fridage. Men sådan behøver det ikke at være!

Tre små skridt mod en bedre hverdag

Du kan gøre rigtig meget for at fjerne nogle af de ting, der irriterer, så hver dag bliver bedre. Og når du får skruet ned for de ting, der irriterer, så skruer du op for overskuddet..

Start med at tænk over, hvilke tre praktiske ting, du kan lave om på lige nu, som irriterer dig dag efter dag? Til inspiration er her nogle af de meget konkrete ting, der typisk stjæler god energi:

  • Sko, der står og lugter surt af fodsved i entreen.
  • Fodsved eller kolde fødder
  • Underbukser, der kravler op i løbe af dagen eller tydeligt kan ses uden på tøjet
  • At dit tøj sidder dårligt, fordi der er kommet et par ekstra kilo på maven eller hofterne
  • At du sover dårligt, fordi du sveder om natten
  • At dine sko gnaver og er ubehagelige at have på

Listen kan være meget lang, og det handler om at finde frem til 3 ting, som du kan let kan gøre noget ved, så du fjerner problemet.

For eksempel kan du slippe for svedlugten fra sko ved at bruge en skodeodorant eller at lægge såler i, som tager lugten. Fodsved og kolde fødder kan begge få hjælp fra bambusstrømper, som blandt andet hjælper med at regulere temperaturen. Og du kan få underbukser, der er usynlige uden på tøjet og har silikonekanter, så de bliver præcis, hvor de skal hele dagen.

Du kan hente inspiration til at løse hverdagsproblemerne på siden faktiskpraktisk.dk, som har specialiseret sig i at fjerne praktiske ting, der irriterer.

En god dag starter med en god nat

Det er svært at få en god dag, hvis du vågner træt efter en nat, hvor du har sovet dårligt. De fleste forældre kender til søvnunderskud, fra da deres børn var små. Og dårlig søvn hænger også sammen med fx stress, sygdom og hormonforandringer, som blandt andet giver svedeture. Et af problemerne med svedeturene er, at man vågner i løbet af natten og får forstyrret sin søvn. Nogle sveder så meget, at de må op og skifte nattøj og sengetøj for at kunne sove videre.

Her er der også hjælp at hente. Det kan du blandt andet læse om på soveshop.dk, som giver råd om, hvordan du får sovet godt, så du kan få overskud til en god dag.

Noget af det, der kan hjælpe dig til at sove godt, er et fast aftenritual. Det hjælper nemlig din krop og dine tanker til at indstille sig på, at du er det snart tid til at sove. Ritualet kan være simpelt, fx kan det være, at du hver aften tager nattøj på og så sidder 10 minutter i sofaen med en bog, inden du slukker alt lyset og går i seng. Det vigtige er, at du gør det sammen i samme rækkefølge hver aften inden sengetid.

You may also like...